Serxwebûn okuyucuyla buluştu

Toplum/Yaşam Haberleri —

Serxwebûn gazetesinin 493’üncü sayısı

Serxwebûn gazetesinin 493’üncü sayısı

  • Serxwebûn gazetesinin 493’üncü sayısı okuyucu ile buluştu.

Serxwebûn gazetesinin 493’üncü sayısı okuyucu ile buluştu. Dergi yeni sayısında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ‘Demokratik Moderniteyi Yeniden İnşa ve Entellektüel Görevleri’ başlıklı yazısına yer verdi. Öcalan, demokratik modernite birimlerinin yeniden inşa çalışmalarında entelektüel ve bilimsel çalışmaların katkısına değiniyor. Entelektüel ve bilimsel faaliyetler için on maddelik önermede bulunan Öcalan, “Kaybettirilen değerleri yeniden kazanmak için devrimsel nitelikte entelektüel ve bilimsel üretim demokratik modernitenin inşasında en çok ihtiyaç duyulan desteği oluşturacaktır” diyor.

İmralı’da soykırım politikası

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın “2023 Yılı, Türkiye ve Ortadoğu'da Demokratik Değişim Yılı Olacaktır” başlıklı yazısında, Kürt soykırım politikasının en yoğunlaşmış halinin İmralı’da Öcalan şahsında uygulandığına dikkat çekti.

Bayık, Bubo (Veysi) Taş ve Mehmet Akar'ın tecride karşı geliştirdikleri eylemlerin aynı zamanda soykırım uygulamalarına da cevap olduğunu ifade etti. Bayık ayrıca, Nagihan Akarsel’in Süleymaniye’de katledilmesinin ardından Paris’te Evîn Goyî ve iki Kürt yurtseverin katledilmesini de soykırım politikasının bir parçası olduğunu kaydetti.

Seçim için operasyon

“AKP-MHP iktidarı seçim kazanmak için Rojava’ya kapsamlı olamıyorsa sınırlı bir igal harekatı yapabileceğine dikkat çeken  Bayık, “Rusya ve Suriye ile görüşme içinde olan Türk devleti bir saldırı yaparak Minbiç ve ehba gibi bazı yerlerin rejim tarafından ele geçirilmesini salamak da isteyebilir. Böyle bir olasılıktan söz edilmektedir. Ancak Rusya ve Suriye ile yapılan görüşmeler çok karmaıktır’’ dedi.

Sara’dan sonra

Dilzar Dilok ise “Sara Yoldaşın Hakikatine Yüz Sürmek” başlıklı yazısında şu ifadeleri dikkat çekti: “Bugün dağlarda, onun yaptığı tartışmalar sonrası günlük yazmaya başlamış ya da sigarayı bırakmış yüzlerce yoldaş var. Sara arkadaşa bir saygı ya da minnet değil mesele. Sara yoldaşın hakikatine yüz sürmüş, onun hakikat damarından beslenmiş, onun tanrısal güzelliğine ibadet etmiş, ondan öğrenmiş yoldaşlar. Ve bu yoldaşlar şimdi mücadelemizin öncüleri tabi.”

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan da “Apocu Doğrularda Birleşip Demokratik Modernite Devrimini Zafere Taşıyalım” başlıklı yazısında örgüt ve eylemsellik sürecini değerlendirdi.

Üç özgür kadın

Fuat Kav ise  21013 yılında Paris katliamında şehit düşen  “Üç Özgür Kadın” Rojbin, Ronahi ve Sara üzerine yazdığı şiir de bu sayıda yer alıyor. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.