Şiddette Hewlêr birinci

Kadın Haberleri —

.

.

  • Başûrê Kurdistan’da Kadın ve Aileye Yönelik Şiddeti Önleme Genel Müdürlüğü tarafından Temmuz ve Ağustos aylarına ilişkin veriler açıklandı. Verilere göre kadına yönelik şiddet en çok Hewlêr’de yaşanıyor.

Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün her geçen gün arttığı Başûrê Kurdistan’da Kadın ve Aileye Yönelik Şiddeti Önleme Genel Müdürlüğü tarafından Temmuz ve Ağustos aylarına ilişkin veriler açıklandı. 
 
Temmuz’da 894 vaka

Açıklamaya göre kadına yönelik şiddet vakalarında sadece Temmuz ayında 894 şiddet olay kaydedildi. Resmi verilere göre 1 kadın katledildi, 5 kadın intihara sürüklendi, 3 kadın yanıcı madde ile yaşamını yitirdi. 14 kadın tecavüz uğrarken, 871 kadın şiddete maruz kalmaktan şikayetçi oldu. Temmuz ayı içerisinde en çok şiddet olayı Hewler’de yaşandı. Hewler’de 296 şiddet olayı belirlendi. Duhok’ta 250, Silemanî’de 212, Germiyan’da 83, Raperîn’de 25 ve Soran’da 28 şiddet olayı kayıtlara geçti. Kayıt dışı veriler ise bilinmiyor.
 
Ağustos’ta bin 626

Ağustos ayı verilerine göre ise bin 626 kadın şiddete uğrarken, kadınlardan 3’ü katledildi, 3 kadın “intihar” adı altında şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 4 kadın ise yanıcı madde ile hayatını kaybetti. 9 kadın ise tecavüze uğradı.

Küçük kentlerle birlikte verileri aktarılan Hewlêr’de 729 şiddet olayı yaşanırken, Duhok’ta 356, Silemanî’de 329, Germiyan’da 116, Raperîn’de 36, Soran’da 41 şiddet olayı kayıtlara geçti.

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.