’Siz bizi öldüremezsiniz’ dedirten Apocu ilhamdır!

Forum Haberleri —

  • Gerilla Serhad, Sarya, Ruken, Canfeda, Kamuran, Xebat ve Zafer bir tüneli savaş mevzisine dönüştürdüler. Onlara dokundular ve savaşçı olduklarını kendilerine defalarca hatırlattılar: “Siz bizi öldüremezsiniz, biz ölmememiz gerektiği zaman öleceğiz”.

LALEŞ RÊNAS

Kürdistan tarihinin kanamasını durduracak olan tek gerçeklik savaşçıların, hakkı verilmiş yaşamların hikayelerinin anlatılıp, dilden dile dolaşmasıyla mümkün olacaktır. İşte o zaman bu kanama duracak ya da yara sarılacak. “Siz bizi öldüremezsiniz” dedi PKK’nin yedi silahşörü. Ve avuçlarımıza bu cümleleri bırakıp, ışığa yol aldılar. Avuçlarımızda tuttuğumuz, Kürdistan halkının evlatlarına ait. Kürdistan analarının, bin bir emekle, binlerce işkenceyle, yoksullukla, zalimlikle, adaletsizliğin hüküm sürdüğü sokalarda, özgürleşme isteğini tüm dünyaya dayatan bir ülke olan Kürdistan’da büyütülen savaşçılar. Karanlık tünellerde birbirine ışığı ekleyen ve ışık olan savaşçılar. Şimdi tüm zılgıtlarda dolanacak savaşçıların direnişi.

İki kişinin bile zor gececeği bir tüneli savaş meydanı yapan, direniş kalesine büründüren silahşörler. Gerilla Serhad, Sarya, Ruken, Canfeda, Kamuran, Xebat ve Zafer bir tüneli savaş mevzisine dönüştürdüler. Onlar, Kürdistan ülkesini sonuna kadar koruyacaklarına, özgürlüğü sağlanana dek dağlarında özgürlüğün ruhlarına sunduğu emeğe ve adalete sadık birer savaşçı olacaklarının yemini vermişlerdi. Televizyonlarında her gün dünyanın bilmem kaçıncı ordusuyuz, hangi gazla hangi gençleri vurduklarını, kimyasallarla bir doğanın katlini nasıl yaptıklarıyla övünen bir devletin profesyonel adı altında kokuşmuş zihniyetiyle karşı karşıya kaldı yedi silahşör. Yüreği çıplak bir direniş bu, sadece dağlarına yaslanan, dağlarını arkasına alan. Başarıyı birbirine ekleyen bir ordunun neferleri; Mamreşo direnişçileri. Peki ama yürüten güç ne? Son nefese kadar ölüme yaşamı dayatan sonsuz inanç ne? Zaferin umuduna sürülen ekmek hangi ilham?

23 Nisan 2021 tarihinde tecavüzcü faşist Türk ordusu Metîna, Zap ve Avaşîn’i kapsayan bir işgal operasyonu başlattı. Ve tüm yoğunluğuyla Zagroslar’ın cennet parçalarından olan Avaşîn alanına yöneldi. Ve en çok Zap ve Avaşîn hattını birbirinden ayırmak, Metîna ve Zap’ı koparmak için uğraştı. Ve hala uğraşıyor. Avaşîn alanında Mamreşo alanına yöneldi ve tüm tekniki denemelerinde başarısız olunca kimyasala başvurdu.

Mamreşo ve oğulları Arıs ve Farıs

1994-95 yıllarında işgalci Türk ordusunun çeteleri tarafından esir alınan ve gerillanın yerini öğrenmek için işkence ettiği Mamreşo ve oğulları Arıs ve Farıs’ın şehit edildikleri yerin adıdır bu alan. Tüm işkencelere rağmen Mamreşo adındaki büyük yurtsever, gerillanın kaldığı yeri söylemez. Kendisine ve oğulları Arıs ve Farıs’a birçok işkence yapılır. İşkenceci çeteler Mamreşo’yu helikoptere bindirip oradan atarlar. Ve, Mamreşo oracıkta şehit olur. Gerilla, direnişçi Mamreşo anısına o alana Mamreşo adını verir ve onun yanındaki alana da Arıs Farıs adını verirler. Ve gerilla bu direnişçi aileye sahip çıkarak, anılarını şimdiye kadar da dağlarda yaşatmıştır. Yaşatmakla kalmadı, Mamreşo direnişini günümüze taşıdı.

İşgalci Türk ordusu tüm tekniğini kullanarak, 11 gün boyunca Mamreşo alanında bulunan gerilla mevzilerine giremedi. Gerilla Serhad ve yoldaşları sadece oldukları mevzileri savunmadılar, çoğu kez dışarı çıkıp, ellerinde sayılı kalan cephaneyle düşmanlarına, insanlığın kan emici düşmanlarına saldırıp, darbe vurup, cezalandırıp geri çekildiler. Birbirlerini savundular son ana kadar, birbirlerinin isimleri son yaşam çağrısı olurken, onlara “geri çekilin, siz direndiniz, geri çekilin” diyen komutanlarının sözlerini dinlediler. Birbirlerine baktılar ve o mekanın anılarına olan camını gördüler. Beyinleri bir cam oldu şimdi bir toprak zeminde… “Teslim olun, teslim olun” diyen sese döndüler. Onlara dokundular ve savaşçı olduklarını kendilerine defalarca hatırlattılar. Birleştiler, buluştular, sözleştiler ve bağırdılar…

“Siz bizi öldüremezsiniz, biz ölmememiz gerektiği zaman öleceğiz” diye bağırdılar.

Bu cümleydi Apocu ilhamı doğuran ve direnişe kendine bir savaşçının ruhunda giydiren. Apocu ilhamla kazandıracak olan zafer; tarihin kanamasını durduracaktır! 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.