Suna Alan’dan Kürtçe ve Yunanca şarkılar

Kültür/Sanat Haberleri —

Suna Alan ve Arkadaşları

Suna Alan ve Arkadaşları

  • Sanatçı Suna Alan, Yunan müzisyenlerle işbirliği yaparak ortaklaşa hazırladığı 3 Kürtçe ve Yunanca şarkıyı müzikseverlerle buluşturdu.

Akustik canlı performanslarıyla dinleyicilere unutulmaz bir müzikal deneyim sunan Alan ve arkadaşları, bu özel eserlerini tüm dijital platformlarda müzikseverlerin beğenisine sundu.

Sanatçı Alan'ın, Yunan müzisyenlerle ortaklaşa hazırladığı Kürtçe ve Yunanca şarkılar, hem dillerin hem de müzikal formların birbirleriyle etkileşimini yansıtan özgün bir yapıya sahip. Proje, farklı kültürlerin birbirleriyle iletişim kurmasını, anlamasını ve saygı duymasını teşvik etmeyi hedefliyor. Alan, Kürtçe ve Yunanca şarkılarını bir araya getirerek ortak bir müzik dilinde buluşturuyor ve bu şekilde kültürel bir köprü oluşturuyor.

Farklı kültürler

Suna Alan'ın Kürtçe ve Hara Ioannıdou'nun Yunanca vokallerini üstlendiği bu proje, Mario Christofi (ud), Filippos Papasavvas (buzuki) ve etnomüzikolog Ed Emery'nin (tzoura, ritim) eşlik ettiği bir ekip tarafından bir araya getirildi. Kürt müziğine özgü yorumlarıyla dikkat çeken Suna Alan, bu kez Yunanlı müzisyenlerle birlikte çalışarak müzikal bir köprü kurdu. Ortaya çıkan eserler, ortak Kürtçe ve Yunanca şarkıları içeriyor ve farklı kültürlerin bir araya gelerek yarattığı benzersiz bir müzikal deneyimi temsil ediyor.

Erişime açıldı

Folktale Prodüksiyon tarafından prodüksiyonu üstlenilen projenin ses kayıt, miks ve mastering işlemleri, usta isim Levent Canen tarafından gerçekleştirildi. Kenan Korkmaz'ın çekimleriyle yakalanan performanslar, müzik ve sanat mekanı DB Music London'da gerçekleştirildi.

 Suna Alan ve Arkadaşları'nın akustik canlı performans kayıtları, dinleyicilerin erişimine açıldı. Spotify, Apple Music, YouTube Music gibi tüm dijital platformlardan bu eserlere ulaşmak mümkün. Proje, müzikseverlere ortak Kürtçe & Yunanca şarkıları sunarken, farklı kültürlerin birbirleriyle etkileşimini ve müzikal birlikteliğini kutluyor. LONDRA

 

* To Gefiri Tis Dramas / Çavên Mecnûn (Acoustic Performance)

YouTube Link: https://youtu.be/6jMQYx-Ly_A  

 

* Were Qurban / Ti Ta Theleis Ta Lefta (Acoustic Performance)

YouTube Link: https://youtu.be/qPbqF4-JsBQ 

 

* Nekî Nekî / Sala Sala (Acoustic Performance)

YouTube Link: https://youtu.be/6jMQYx-Ly_A

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.