Suna Alan’dan yeni single: Tu Bihata

Kültür/Sanat Haberleri —

Suna ALAN

Suna ALAN "Tu Bihata"

  • Kürt müziğinde kendine özgü yorumu ile tanınan Suna Alan, “Tu Bihata” isimli single çalışmasını Red Music etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

DİREN DİCLE ERDEN/LONDRA 

  

Kürt müziğinde kendine özgü yorumu ile tanınan Suna Alan, “Tu Bihata” isimli single çalışmasını Red Music etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Sözleri modern Kürt şiirinde önemli bir yer tutan şair Arjen Arî’ye, müziği ise Suna Alan'a ait olan “Tu bihata” dijital platformlarda yayınlandı.

Klasik ile modern Kürt müziğinin güzel bir örneğini oluşturan "Tu Bihata" ünlü Kürt şair Arjen Ari’nin sınırlara sıkışmış bir sevda şiiri. İngiltere’de bulunan Red Music etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlanan çalışma için Alan’a gitarda Berdin Pamukçu, bas gitarda Giulio Granchelli, trompette Atakan Gözetlik, trombonda Güneş Karaduman ve ritimlerde Ömer Aslan eşlik ediyor. Eserin aranjeleri müzisyen Barış Güney’in, çalışma için ayrı bir özen gösterilen ve rönesans tablolarını andıran kapak resim çalışması ise Çiğdem Boru’nun imzasını taşıyor.

Yeni besteleri de olacak

Arjen Arî ile vefatından birkaç yıl önce ile tanışma fırsatı bulan Suna Alan, Arî'nin şiirlerini her zaman büyük hayranlıkla okuduğunu belirtiyor. Bestenin dinleyiciler ile paylaşılmasının neden bu kadar geciktiğini sorduğumuz Alan, ''Arjen Arî'nin şiirleri Kürt modern şiirinde büyük bir etkiye sahiptir ve güçlüdür. Bu gecikme, biraz da buna layık olabilme ve yeterince pişme sürecini tamamlama ile ilgiliydi sanırım hep'' diyor.  

 Vefatının 10. yılında büyük şair Arjen Arî'yi saygıyla andığını belirten Alan, Arî'nin bestelediği birkaç şiiri daha olduğunu, onları da zaman içerisinde dinleyici ile paylaşacağını duyurdu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.