Taş ve Gölge Dublin Literary Award listesinde

Kültür/Sanat Haberleri —

  • Dünyanın önemli edebiyat ödüllerinden biri olan Dublin Literary Award’un açıklanan uzun listesinde Burhan Sönmez, Taş ve Gölge (Stone and Shadow) romanı ile yer aldı.

Dublin Kent Konseyi tarafından nitelikli edebiyata katkıda bulunmak amacıyla İngilizce ve başka dilde yazılıp İngilizceye tercüme edilen kitaplara armağan edilen Dublin Literary Award uzun listesine bu yıl 35 ülkeden 80 kütüphane tarafından 70 kitap aday gösterildi. Bu yılki liste kültürler arası hikâye anlatımını vadetmesiyle öne çıkıyor.

Biblioteca Nazionale “Vittorio Emanuele III” Napoli (İtalya) tarafından aday gösterilen Burhan Sönmez, Taş ve Gölge (Stone and Shadow) romanının çevirmeni Alexander Dawe ile yarışa katıldı. Kitap geçtiğimiz yılın mayıs ayında İngilizcede Other Press tarafından yayımlanmıştı. Taş ve Gölge, 2021 yılında Türkçede ise İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştı.

Avdo’nun hikayesi

Kitap, Mardin’in Rojava sınırında yaşayan yetim Avdo’nun hikâyesini anlatıyor. Ayrıca bölgede birlikte yaşayan Hıristiyanları, Sünni Müslümanları, Alevileri, Türkleri, Kürtleri ve Ermenileri kapsayan zengin ve karmaşık toplumun bir resmini oluşturuyor. DUBLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.