Tecrit, Kurdistan'ın ortak sorunudur

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus

KNK Eşbaşkanı Ahmet Karamus

  • “Tecrit, Kürtleri yok etme anlayışının bir parçasıdır” diyen KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus, şunların altını çizdi: “Türk devleti, saldırılarını Kurdistan'ın batısına ve güneyine doğru genişletiyor. Kürtleri aynı zamanda parçalıyor, çelişkilerden faydalanıyor. Diğer işgalci devletler de istifade ediyor. Bu yüzden tecrit, dört parça Kurdistan'ın ortak sorunudur.”

Tüm Kurdistanlılara seslenen KNK Eşbaşkanı Ahmed Karamus, “Barış ve çözüm istiyorsak Sayın Öcalan üzerindeki tecride karşı çıkmalıyız. Hepimizin ortak noktası tecride karşı durmaktır ve birleşmemiz için bu bir fırsattır" dedi.

MA’dan Zeynep Durgut’a konuşan Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Ahmed Karamus, Türk devletinin uyguladığı tecritle hem kendi kanunlarını hem de uluslararası kanun ve anlaşmaları ihlal ettiğini söyledi. Bu anlayışın bir ölçüde uluslararası düzeyde desteklendiğini, çünkü ağırlaştırılmış tecrit sisteminin Uluslararası Komplo’nun kapmasında olduğunu belirten Karamus, “Sayın Abdullah Öcalan'ın paradigması, felsefesi ve bakış açısının hem Ortadoğu üzerinde hem de uluslararası düzeyde bir etkisi var. Tecridin amacı, Kürt sorunun çözümsüzlükte ısrar ve sorunun siyasi düzeyde etkisiz bırakılmasıdır” dedi.

Kürt Halk Önderi’nin izole edilerek, kriz, kaos ve çatışma halinin devamının istenildiğini kaydeden Karamus, “Bu fikir ve paradigma unutturulmak isteniyor. Halka ulaşmaması için her türlü çaba ve gayreti gösteriyorlar. Kürt halkı ise Sayın Öcalan'a yönelik tecridin sona erdirilmesi konusunda ısrarlı ve kararlıdır. Kürt halkı bunun için direniyor ve direnmeye de devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kürt halkının bu direnişinde Kurdistani parti ve örgütlerden talep ve beklentileri olduğunu da vurgulayan Karamus, KNK olarak tecride karşı başlatılan kampanya, eylem ve faaliyetlere herkesi aktif olarak katılmaya davet ettiklerini dile getirdi.

Kürtleri yok etmenin parçası

“Tecrit, Kürtleri yok etme anlayışının bir parçasıdır” diyen Karamus, şöyle devam etti: “Türk devleti, saldırılarını Kurdistan'ın batısına ve güneyine doğru genişletiyor. Nerede işgale tepki gelirse Türk devleti SİHA'larıyla, tanklarıyla, toplarıyla oraya saldırıyor. Türk devleti Kürtleri aynı zamanda parçalıyor. Türk devleti Kürtler arasındaki çelişkilerden faydalanıyor. Yine bölgedeki işgalci devletler bu iç çatışmalardan istifade ediyor. Bu yüzden tecrit dört parça Kurdistan'ın ortak sorunudur. Bundan dolayı diyoruz ki; bizleri birleştirecek olan güç yine Sayın Öcalan'dır. Barış ve çözüm istiyorsak Sayın Öcalan üzerindeki tecride karşı çıkmalıyız. Hepimizin ortak noktası tecride karşı durmaktır ve birleşmemiz için bu bir fırsattır. Tecrit kalkmadıkça Kürt sorunu siyasi bir zeminde çözülemeyecektir.” ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.