Tetikçi ile polis görüşmesi gizlendi

  • Konya Katliamı davası avukatlarından Abdurrahman Karabulut, katil ile polis arasındaki 35 dakika süren konuşmanın kayıtlarının gizlendiğini, bir sayfanın unutulduğunu belirterek, “Tetikçi ile ne pazarlık yapıldı? Yeri sinyal bilgilerinden belliyken neden 6 gün sonra yakalanıyor?” diye sordu.

 

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de Kürt Dedeoğulları Ailesi’nden 4’ü kadın 7 kişiyi katleden fail Mehmet Altun ile katliama azmettirmekten yargılanan Ali Çalık, Ali Keleş, İbrahim Keleş, Lütfi Keleş, Ayşe Keleş, Ramazan Çalık, Veli Keleş, Yahya Çalık ve Ali Keleş’in yargılandığı davanın 2. duruşması, 8 Şubat’ta Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme başkanı, önceki celse talep edilen ancak dosyaya eklenmeye eksik müzekerelerin yanıtların beklenmesine, Altun’un gittiği otellerde görüştüğü yabancı uyruklu kişilerin adreslerinin istenmesine, tanıklıktan çekilenlerin soruşturması dosyasındaki ifadelerinin okunmasına karar verdi. Tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına, Altun’un tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 19 Nisan’a erteledi. Dedeoğulları Ailesi’nin 30 Temmuz’da katledilmeden önce 12 Mayıs 2021’de komşuları Keleş ve Çalık aileleri tarafından maruz kaldıkları ırkçı saldırı yönünden açılan davanın 2. duruşması ise 11 Şubat’ta Konya 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, tutuksuz sanıkların tutuklanması yönündeki taleplerin reddine ve adli kontrol tedbirlerinin devamına, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 20 Nisan’a erteledi. Mahkemenin birleştirme talebinin reddine tepki gösteren Av. Atila Kart, “8. Ağır Ceza Mahkemesi de 4. Ağır Ceza Mahkemesi gibi ‘Mehmet Altun’u ayrı sanıkları ayrı yargılayacağım’ dedi. Yani ‘ben göstermelik yargılama yapacağım’ dedi” diye konuştu. Avukat Abdurrahman Karabulut da, “12 Mayıs saldırısı bir sebep 30 Temmuz katliamı bir sonuçtur” dedi. 

Karabulut’tan yeni paylaşım

Avukat Abdurrahman Karabulut, önceki akşam ilginç bilgiler paylaşarak, sorular sordu. Karabulut’un paylaşımları şöyle: “Tetikçi katliamdan iki gün sonra 155’i arayıp 35 dk boyunca polis ile konuşuyor. ‘7 kişi öldürdüm, bunlar teröristler. 5 kişi daha öldürüp öyle teslim olacağım’ diyor.

Tek sayfayı unutmuşlar

Ses kayıtlarının çözümü dosyadan çıkartılıp, tek sayfa dosyada unutulmuş.

Mahkemeden kayıtlar istendi

Tetikçi ile ne pazarlık yapıldı? Tetikçinin polis ile konuşmasında neler konuşuldu? Bu ses kaydı bizden gizlenmeye çalışılıyor. Mahkemeden kayıtları istedik. Umarım bu delil karartilmadan bize ulaştırılır. Tetikçi’nin yeri sinyal bilgilerinden belliyken neden 6 gün sonra yakalanıyor?”  KONYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.