Türk askerlerine gerilla baskını

gerilla hpg 1

gerilla hpg 1

  • Gerilla, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine üç koldan baskın düzenledi; 11’ini öldürdü, 4 mevzi, 3 kamera sistemi ve 1 radar sistemini imha etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

* Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerleri, 11 Ocak saat 10.00 ile 13.40’ta ağır silahlarla vuruldu; 2 mevzi darbelendi.

* Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 10 Ocak saat 08.00’de ağır silahlarla vuruldu; 1 mevzi darbelendi. Aynı gün saat 18.00’de 1 asker suikastla öldürüldü.

* Gerilla, 11 Ocak saat 15.00’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine üç koldan baskın düzenledi. Birinci eylem kolu, orta otomatik silahlar ve suikast taktiğiyle etkili bir şekilde vurdu. Diğer kollar, mevzileri ve 2 konteynerı ferdi silahlar ve el bombalarıyla yakın mesafeden vurdu. Sızma, suikast ve baskın taktiklerini iç içe profesyonel bir şekilde hayata geçiren gerilla, Apocu fedai ruhla işgalci Türk askerlerinin üzerine giderek 11’ini öldürdü; 4 mevzi, 3 MOBESE kamera sistemi, 1 radar sistemini tamamen imha etti ve 2 konteynerı darbeledi.

* Xakurkê bölgesinde ise Girê Şehîd Kamûran’daki Türk askerleri aynı gün saat 16.00’da önce ağır silahlarla, ardından saat 16.15’te iki kol halinde eylem düzenledi. Birinci eylem kolu, 2 mevziyi yakın mesafeden vurdu. Diğer eylem kolu ise suikast taktiğiyle vurdu. YJA Star gerillaların gerçekleştirdiği bu eylemlerin sonucundan 2 Türk askeri öldürüldü, 2 mevzi darbelendi.

* Türk ordusu, 8 Ocak’ta Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 1 kez yasaklı patlayıcılarla bombaladı.

* Türk savaş uçakları, 9,10 ve 11 Ocak’ta Metîna, Şehîd Delîl Batı Zap ve Xakurkê bölgelerini 16 kez bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine top atışları da devam etti. BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.