Türk devleti kadınları idamla tehdit etti

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde kaçırılan Kürtler işkence ile katlediliyor. 24 Haziran 2019 yılında bir erkek kaçırılan 3 Kürt’ten ikisi işkence ile katledildi. İki kadının ise Türk devleti tarafından idamla tehdit edildiği açıklandı.

 

Geçtiğimiz Kasım ayında Rai zindanında işkence ile katledilen Silêman Nûrî Nûman’dan sonra şimdi aynı zindanda tutulan iki kadının idamla tehdit edildiği ortaya çıktı. 

Edinilen bilgilere göre 24 Haziran 2019 yılında Silêman Nûrî Nûman ile birlikte kaçırılan 3 kadın çeşitli suçlarla yargılanıyordu. Kaçırılan kadınlardan Mewlûde Nûman aynı zamanda katledilen Silêman Nûrî Nûman’ın kuzeniydi. Mewlûde Nûman da işkence sonucu katledildi. Diğer iki kadın Fîdan Bîlal ve Wîsal Henan Ezaz’da “terör” yani Kürt olmakla suçlanıyor.

Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi’nden bir avukat kadınların ifadesine ulaştığını açıkladı. Fakat kadınların nerede tutulduğu ya da akıbetleri hakkında herhangi bir bilginin olmadığını da belirtti. Her iki kadının akıbetinin Silêman ve Mewlûde gibi olmasından endişe duyuluyor.

ANHA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.