Türk ordusu ve çeteleri Efrîn’de iki kadını kaçırdı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk Ordusu ve çeteleri Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Etmana köyünü bastı. Köyde iki kadını kaçıran Türk Ordusu ve çeteler fidye karşılığında bir kadını bırakırken, diğeri hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamıyor

Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Etmana köyünü basan Türk Ordusu ve çeteleri geçmişte Kürtçe eğitim verdiği gerekçesiyle iki kadını kaçırdı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türk Ordusu ve ona bağlı çeteler, Raco’nun Etmana köyüne yaptıkları baskında, eskiden Kürtçe eğitim verdikleri gerekçesiyle Hêvîn Ehmed ve Cîhan Mihemed Elî adlı kadınları kaçırdı.

Cîhan Mihemed Elî fidye karşılığında bırakılmış

Evli ve çocukları olan kadınların Efrîn merkezdeki Meratê zindanına götürüldüğü kaydedildi.

Bölgedeki kaynakların aktarımına göre, kaçırılan kadınlardan Cîhan Mihemed Elî’nin bin 500 TL fidye karşılığında serbest bırakıldığı bildirilirken,  Hêvîn Ehmed hakkında ise henüz bir bilgiye ulaşılamadı. 

Kaçırılan kadınlara tecavüz ediliyor

Geçtiğimiz dönem, Kadın Bürosu ve Efrîn Bölgesi’ndeki STÖ’ler Türk devleti ve çetelerinin kadınlara dönük işlediği suçları açıklamış ve Türk devletinin uluslararası hukuka göre yargılanmasını istemişti.

Yapılan tüm çağrılara herhangi bir yanıt gelmezken, kaçırılan kadın ve çocukların, Efrîn’deki Kawa Kavşağı Cezaevi ile Kefercen Cezaevi’nde işkence gördüğü ve tecavüze uğradığı kaydedildi. Ayrıca şimdiye kadar kaçırılan birçok kadın ve çocuğun akıbeti bilinmiyor.

ANHA/ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.