Türkiye çetelerini Ukrayna'ya yolladı

Dünya Haberleri —

DAİŞ

DAİŞ

  • Suriye'nin Rusya Büyükelçisi, ABD ve Türkiye'nin Ukrayna'ya DAİŞ ve El Nusra çetelerini gönderdiğine dair kanıtlara sahip olduklarını söyledi.

Suriye'nin Rusya Büyükelçisi Riad Haddad, dün Rus haber ajansı TASS'a verdiği demeçte, ABD ve diğer Batı ülkeleri ile Türkiye'nin Ukrayna'ya İdlib’teki DAİŞ ve El Nusra çetelerini gönderdiğini açıkladı. Haddad, "ABD, Batı ve Türkiye'nin terör örgütleri IŞİD ve Nusra Cephesi militanlarını İdlib’den Ukrayna'ya göndermesine şaşırmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elde kanıt var

Bu çete transferine ilişkin ellerinde somut veriler olduğunu aktaran Suriyeli diplomat, bu trafiğe tepki göstererek “Bu gruplar farklı adlandırılsalar da, ancak bunlar Batı'nın barışçıl halklara karşı kullandığı araçlar. Böyle bir politikanın küresel güvenlik için doğuracağı olumsuz sonuçları fark etmeden, Ukrayna'yı bu şekilde teröristler ve paralı askerler için bir merkez haline getiriyorlar" şeklinde konuştu.

ABD işe alıyor

Daha önce, Rusya Dış İstihbarat Teşkilatı sözcüsü Sergey İvanov da ABD'nin kimi şirketler aracıyla aktif olarak DAİŞ çetelerini Ukrayna'daki çatışmalara paralı asker olarak işe aldığını öne sürmüştü.

Çeteler paralı asker yapılıyor 

Rusya ile Ukrayna’nın özel şirketler aracılığıyla Suriye’deki çeteleri paralı asker olarak topladığını gazetemiz Yeni Özgür Politika’da “Çeteler paralı asker yapılıyor” başlığıyla 16 Mart 2022 tarihinde yayımlamıştık. Sultan Murat ve Süleyman Şah'ın aralarında bulunduğu Efrîn’deki Türkiye destekli çeteler şimdi ise 3 bin dolar karşılığında Ukrayna safında savaşıyor. Bu bilgiler Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamalarına ve raporlarına da yansımıştı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.