Türkiye’deki DAİŞ’e ‘kısmi’ yaptırım

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD, Türkiye’de DAİŞ’e para transfer eden, lojistik ve teknik destek veren üç kişi ve bir şirket hakkında yaptırım kararı aldı.

 

ABD Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolu Dairesi, Türkiye’de DAİŞ bağlantılı bazı kişi ve şirketlere yönelik yaptırım kararı aldı. Amerika’nın Sesi haber sitesine göre bu kişilerin ABD’deki mal varlıkları bloke edilecek ve ABD’de işlem yapmaları yasaklanacak. Bakanlık açıklamasında DAİŞ’in büyük oranda güç kaybetmesine rağmen “resmi mali sistemleri suistimal etmeyi sürdürdüğünü, Irak ve Suriye’de yerel işletmelere şantaj, fidye, yağma gibi suçlar aracılığıyla gelir sağladığı” belirtildi. DAİŞ’in kendilerine mali destek sağlayan işletmeleri kullanarak “uluslararası para transferi gerçekleştirdiği, bölge genelindeki nakit rezervlerinden on milyonlarca dolara erişim sağladığı” ifade edildi.

Selefist dernek Türkiye’ye taşındı

ABD, Türkiye’de varlık gösteren DAİŞ bağlantılı kişi ve şirketlere yaptırım uygularken diğer yandan cihatçı kurum ve örgütlerin Türkiye’deki varlığı artıyor. Elde edilen bilgilere göre Fransa’da selefist faaliyetleri ile tanınan BarakaCity Türkiye’ye taşındı. Geçtiğimiz yıl Paris’te öğretmen Samuel Paty’nin başının kesilerek katledilmesinde kışkırtıcı rol oynayan BarakaCity Fransa’da yasaklanmış ve kapısına kilit vurulmuştu. Yasak ardından BarakaCity’nin başkanı İdriss Sihamedi, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım talep etmiş ve Türk vatandaşlığına geçmek istediğini bildirmişti. Türkiye’den olumlu yanıt alan radikal islamcı Sihamedi’nin derneğin tüm faaliyetlerini Türkiye’ye taşıdığı öğrenildi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.