Türkiye'nin gönlü yine hoş tutuldu!

Yurt Dışı Haberleri —

Gökmen Ç.

Gökmen Ç.

  • Almanya’da 129b’den yargılanan Kürt siyasetçi Gökmen Ç. davası sonuçlandı. Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi, Almanya’da yasal çerçevede yapılan etkinlikleri kriminalize ederek suç saydı, Göçmen Ç.’ye 3 yıl 5 ay hapis cezası verdi.

 

ERKAN GÜLBAHÇE/KOBLENZ

2 Ocak 2020’de tutuklanarak Koblenz Cezaevi’ne gönderilen Kürt siyasetçi Gökmen Ç.’nin yargılanması sonuçlandı. 20 Ekim’den bugüne gerçekleşen 15 duruşma sonucunda Gökmen Ç.’ye  3 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Karar duruşmasını çok sayıda Kürdistanlı izlerken, Gökmen Ç.’nin mahkemeye gelişi sırasında Kürdistanlılar alkışlar eşliğinde “Bijî Serok Apo” sloganı attı.

Mahkeme hakiminin “kararı halk adına açıklıyorum” söylemine Kürdistanlılar “Kararı Erdoğan adına açıklıyorsunuz” şeklinde tepki gösterdi.

Mahkeme ardından izleyiciler ellerinde  “Bu karar halkın yararına değil”, “Erdoğan’ın isteği ile alındı”, “PKK yasağına son”, “129b kararı hukuki değil, siyasidir” yazılı dövizlerle kararı protesto etti.

PKK üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Gökmen Ç. hakkında hazırlanan iddianamede, “vatandaşları Kürt Kültür Festivali, Newroz gibi etkinliklere katılmaya teşvik etmek, kutlamalara katılmalarını organize etmek” gibi yasal etkinliklerin suç sayılması tepkilere neden olmuştu.

Gökmen C., mahkeme boyunca yaptığı savunmasında, savcılığın “iddialarını” inkar etmediğini, atfedilen faaliyetlerine bağlı olduğunu açıkça belirtmişti. Gökmen Ç. mahkemeye sunduğu savunmasında Kürt halkının eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesine bir Kürt birey olarak katkı sunmak için demokratik, siyasi ve kültürel çalışmalar yürüttüğünü ve bu faaliyetlerinin kriminalize edildiğini belirtmişti.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.