Tutsak kadınlarla dayanışma

Kadın Haberleri —

Kadınardan 8 Mart kartlı eylem

Kadınardan 8 Mart kartlı eylem

  • Kadınlar, Almanya’nın birçok kenti ile İngiltere’nin Londra kentinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türkiye cezaevinde tutsak kadınlara dayanışma kartları gönderdi.

Almanya’nın başkenti Berlin, Münih, Offenbach, Hildesheim ve Londra gibi birçok merkezde dayanışma kartları gönderildi. Münih’te Sara Kadın Meclisi Ve Alman Offernes Frauentreffen, Berlin’de Destan Kadın Meclisi, Offenbach’ta Sara Kadın Meclisi ve Hildesheim’deki Meryem Kadın Komünü tutsak kadınlara 8 Mart için dayanışma kartları gönderdi. 

Gönderilen kartlarda, ‘Demir parmaklıklar ve taş duvarlar ardında da olsanız sizlere ulaşmak isteriz. Yalnız olmadığınızı, her gün çoğaldığımızı, herkesçe sevildiğinizi ve özlendiğinizi muştulamak isteriz. Emeklerinizin sahiplendiğini bilin isteriz. Uzak, soğuk bir ülkeden kalplerini sizin öğretileriyle ısıtan kadınlarını selamını alın isteriz’ ifadelerine yer verildi.
Londra’da da aralarında Kürt Kadın İnisiyatifi, SKB, Alevi ve yöresel derneklerin kadın yapılarından oluşan Londra Kadın İnisiyatifi, Bruce Grove Postahanesi önünde bir araya geldi. 8 Mart vesilesi ile “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve toplumu savunma zamanı’’ şiarıyla tutsak kadınlar ile dayanıştıklarını ifade eden kadınlar, aralarında Aysel Tuğluk, Gülten Kışanak ve Figen Yüksedağ’ın da bulunduğu politik tutsak kadınlara dayanışma kartı gönderdi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.