Tutsaklardan pêşmergeye çağrı

Cezaevi

Cezaevi

  • PKK ve PAJK’lı tutsaklar, özgür Kurdistan'ın inşası ve sömürgecilerin kirli postallarının Kurdistan topraklarından sökülüp atılması için pêşmerge güçlerine seslendi: “Kahraman gerilla ile aynı cephede mücadele etmeye ve zaferi sağlamaya çağırıyoruz."

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük,Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 115. günde. Tutsaklar adına Deniz Kaya tarafından Newroz vesilesiyle dün bir açıklama paylaşıldı. Newroz’u büyük bir coşku, moral, inanç ve direnişle karşıladıkların belirten tutsaklar, “Newroz, Kürt’ün özgürlüğünün sesidir, ölmediğinin ve hala ayakta olduğunun büyük kararı ve inancıdır. Bu ses, bugün Önder Apo’nun direnişiyle; yaratmış olduğu PKK ve PAJK hakikatiyle evrenselleşmiştir. Özgür kadının rengiyle beraber ‘Jin jiyan azadî’ şiarıyla küresel bir özgürlük ateşine dönüşmüştür” dedi.

Büyük emek ve fedakarlıklarla mücadele yürüten gerilla güçlerini selamlayan tutsaklar, duyurulan savunma sistemini de kutladı. Halkın, 8 Mart ve Newroz ruhuyla 31 Mart'ta sömürgecilere, talancılara, hırsızlara karşı şimdiden iradelerini göstererek, faşizmin yenileceğinin müjdesini verdiği belirten tutsaklar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “PKK ve PAJK'lı devrimciler olarak   tüm halkları AKP-MHP zihniyetine karşı sandıklara giderek gereken cevabı vermelerini bekliyoruz.”

Kirli postalların atılması için

Türk ordusu, destekçisi tüm devletçi güçlere ve ona kol kanat olup Medya Savunma Alanları'nda yol açan KDP'ye karşı tavır almaya çağıran tutsaklar, şunları vurguladı: “Ulusal ve küresel birliği savunmaya, özgür Kurdistan'ın inşası ve sömürgecilerin kirli postallarının Kurdistan topraklarından sökülüp atılması için pêşmerge güçlerine çağrı yaparak ortak savunma ruhuyla, kahraman gerilla ile aynı cephede mücadele etmeye ve zaferi sağlamaya çağırıyoruz." AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.