Üç kadın arkadaşımız nerede?    

Kadın Haberleri —

.

.

  • Şengal Katliamı’nın yıldönümünde KDP asayişi tarafından alıkonulan RJAK üyesi 3 kadından 13 gündür haber alınamıyor. RJAK üyelerinin akıbetini soran kadınlar, KDP’nin açıklama yapmasını istedi. 


 DAİŞ’in Êzîdîlere yönelik 3 Ağustos 2014’te gerçekleştirdiği ve tarihe “73’üncü Ferman” olarak geçen katliamın yıldönümü dolayısıyla Şengal’de gerçekleştirilen anma etkinliğine katılan Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) üyeleri Xewla Mihemed Hesen, Ciwana Abdulbaqî ve Seyran Ehmed geri dönüşte Hewlêr’de KDP asayişi tarafından alıkonuldu. RJK üyelerine ilişkin KDP hiçbir açıklama yapmazken, kadınların nerede tutulduğu ise hala bilinmiyor.
Öte yandan RJK üyelerinin KDP tarafından alıkonulmasına karşı tepkiler de artıyor. Konuya ilişkin KDP’den bir açıklama beklediklerini söylen kadın siyasetçiler, özgür kadın mücadelesinin hedef alındığını söyledi.

Kürt kadın mücadelesi hedef
Başûrê Kurdistan yönetiminin kadına yönelik politikalarının  Türk devlet politikasını anımsattığını belirten HDP Şirnex İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, Türkiye’deki cezasızlık politikasının bölgede KDP eliyle yürütüldüğünü söyledi. 
KDP’nin kadın iradesini tanımadığını dile getiren Akdağ, “Fermanın yıldönümünde üç kadının gözaltına alınması, şüphesiz sıradan bir şey değil. Üç kadın arkadaşımız gözaltına alınarak, Kürt kadın mücadelesi hedefe alınmıştır. Bunca zaman kadınlardan haber alınamıyor ve kaygılıyız. KDP’ye soruyoruz; bu üç kadın yoldaşımız nerede?” diye sordu.

Arkadaşlarımız serbest bırakılmalı
TJA aktivisti Zozan Aksu da RJK üyelerinin alıkonulmasıyla kadın mücadelesinin bastırılmak istendiğini belirtti. Eril zihniyete karşı “Kadını güçlendirmeli ve örgütlemeliyiz” diyen Aksu, KDP tıpkı AKP gibi hareket ediyor. Ne yazık ki buradaki politika neyse, orada da benzer şekilde. Ama şu çok iyi bilinmelidir ki kadına yönelik şiddet, tecavüz nerede varsa, biz karşılarında olacağız. KDP bu arkadaşlarımızı bir an önce bırakmalıdır” diye konuştu.

AKP zihniyetiyle hareket ediliyor
“KDP bir Kürt partisi ise neden AKP zihniyetiyle hareket ediyor” diye HDP Cizîr İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, “Gözaltılarla Kürt kadın mücadelesine ne mesaj verilmek isteniyor” diye sordu. Kürt iradesini temsil ettiğini iddia eden bir partinin demokratik normalara göre politika izlemesi gerektiğini kaydeden Zilan Ecevit, “Biz üç kadın arkadaşımızın akıbetini öğrenmek istiyoruz” dedi.

JINNEWS/ŞIRNEX 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.