İtalya'nın ünlü sanatçıları: Öcalan’ın sesi olacağız

Kültür/Sanat Haberleri —

Anna Favella / Elio Germano / Fiorella Manoia / Michele Rech

Anna Favella / Elio Germano / Fiorella Manoia / Michele Rech

  • Elio Germano: Öcalan özgürlüğü temsil ediyor. Öcalan’ın özgürlüğü bizlerin de özgürlüğüdür. İşte bu yüzden Kürt halkı ile dayanışma içerisindeyiz. Sessizliği kırmak ve mücadeleyi yükseltmek adına dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz.”
  • Anna Favella: Öcalan’ın savunmalarını okudum. Öcalan’ın yazılarında dikkat çektiği insana ve doğaya karşı sorumluluk çok önemli. Farklı kesimden birçok ünlünün Öcalan’ın özgürlüğünü savunması çok önemli. Biz de bu dayanışma ile Öcalan’ın sesi olacağız.
  • Fiorella Mannoia: Öcalan’ın ve siyasi tutukluların özgürlüğü için mücadele vermeliyiz. Uluslararası dayanışma bir ışık gibidir, Kürt halkının özgürlüğü için biz tanınmış olan kişilerin bu dayanışmayı göstermesi çok önemli.
  • Michele Rech: Benim çizgi romanlarım aracılığı ile İtalya’da birçok insan hem Kürt Hareketi'ni hem de Kürt mücadelesini tanıyarak destek vermeye başladı. Kürt halkının yanında olmaya ve Öcalan’ın özgürlüğü için çalışmaya devam edeceğim.

EREM KANSOY - ROMA

Geçtiğimiz Pazar günü İtalya’nın başkenti Roma’da, "Umut Zamanı ve Öcalan'a Özgürlük" şiarıyla düzenlenen konsere, Kürt Özgürlük Mücadelesi'ne gönül vermiş, dünyaca ünlü onlarca İtalyan sanatçı, aktör ve müzisyene ev sahipliği yaptı. Konser, sanatın ve ortak mücadelenin harmonik bir sentezine dönüştü. Seyircilere yaşattığı müzikalitenin yanında, Roma’dan dünyaya verilen, "Öcalan’a özgürlük ve Kürt halkıyla dayanışma" mesajlarının da odağı oldu. Konsere katılan Karikatürist Michele Rech, sanatçı Fiorella Mannoia, oyuncu Anna Favella ve dünyanın önde gelen aktörlerinden Elio Germano gazetemize konuştu.

 

 

Kobanê’yi çizerek anlattım

İtalya’nın dünyaca tanınmış illüstratör ve karikatüristi Zerocalcare adıyla bilinen Michele Rech, "Kobanê Çağrısı" adlı çizgi romanın da yaratıcısı. Rech, “Benim çizgi romanlarım aracılığı ile İtalya’da birçok insan hem Kürt Hareketi'ni hem de Kürt mücadelesini tanıyarak destek vermeye başladı. Bir dönem İtalya’da Kürt halkından bahsedilmiyordu. Özellikle Kobanê’ye saldırı olduğu sıralarda Kürt’ler unutulmuştu" dedi.

Öcalan’ın özgürlüğü için

"Hepimiz biliyoruz ki Öcalan’ın düşünceleri olmasaydı Rojava’daki Devrim gerçekleşmeyecekti" diyen Rech, şöyle devam etti: "Tabi ki burada İtalyan’lara anlatmaya çalıştığımız devrimdeki başarıyı ne kadar istiyorsak, Öcalan’ın özgürlüğünün de sağlanmasını o kadar istemeliyiz. Öcalan’ın özgürlüğü sağlanırsa devrim daha da çok anlam kazanacaktır. Öcalan’ın İtalya’ya gelişinin üzerinden 20 yıldan fazla bir zaman geçti. Bugün Kürt halk mücadelesini İtalya’da gençlere anlatmayı başarabilmeliyiz, uluslararası dayanışmanın bu bağlamda büyük önemi var. Kürt halkının yanında olmaya ve Öcalan’ın özgürlüğü için çalışmaya devam edeceğim.”

Kürt halkı ihanete uğradı

Ödüllü ses sanatçısı Fiorella Mannoia da, Kürt halkına yakınlık gösterilmesi ve Kürt halkının uğradığı ihanete karşı durulması gerektiğini belirterek, şöyle devam ediyor: "Öcalan’ın ve siyasi tutukluların özgürlüğü için mücadele vermeliyiz. Uluslararası dayanışma bir ışık gibidir, Kürt halkının özgürlüğü için biz tanınmış olan kişilerin bu dayanışmayı göstermesi çok önemli bu yüzden vicdanımızın ön gördüğünü yapmalıyız. Öcalan’ın özgürlüğü için vicdanı olan herkes mücadele vermelidir. Kürt halkı ve Kürt kadın savaşçılarına mesajım direniştir, sizin yanınızdayız yalnız değilsiniz, direnişe devam etmeliyiz."

Öcalan’ın sesi olacağız

Ödüllü aktris Anna Favella ise düzenlenen konserde, Öcalan’ın savunmalarını okuduğunu söyleyerek, "Öcalan’ın bu yazılarından edindiğim sorumluluk bilincine dikkat çekmek istiyorum. İnsana ve doğaya karşı sorumluluk çok önemli, günlük hayatımızda da bu sorumluluklara saygı duymalıyız. Bu savunmalardan kendime örnekler alarak yaşamak beni çok mutlu ediyor. Öcalan’ın kadın özgürlükçü sistemi ve ekolojik sistemi ele alması beni çok etkiliyor, biz insanların tam da bu şekilde yaşaması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Öcalan bu konuları çok iyi anlatıyor" dedi. 

Birlik sağlamalıyız

Uluslararası dayanışmanın ve sorumluluk bilincinin sadece Kürt halkından beklenmemesi gerektiğini ifade eden Favella, "Tüm halklar birlik olmalıdır ancak birlik olursak sessizliği yırtabiliriz. Yaşanan haksızlık sadece Kürt halkına yönelik değil. Kürt halkı nezdinde tüm dünyaya yapılıyor, bu haksızlığa karşı sesimizi yükseltmeli ve halklar olarak birliği sağlamalıyız. Farklı kesimden birçok ünlünün Öcalan’ın özgürlüğünü savunması çok önemli. Biz de bu dayanışma ile Öcalan’ın sesi olacağız” diye vurguladı.

Fikirleri bize ışık tutuyor

Ödüllü aktör Elio Germano, “Öcalan bizler için özgürlük ve var oluşu temsil ediyor" diyerek, şunları belirtti: "Öcalan’ın özgürlüğü bizlerin de özgürlüğüdür. Rojava Devrimi tüm Avrupa ve dünyaya örnek olmalıdır. Ortadoğu’da yaşananlara karşı Avrupa’nın sessizliğini ancak uluslararası dayanışma ile kırabiliriz. Bizler tam da bu yüzden Kürt halkı ile dayanışma içerisindeyiz. Kürtlerin ve Kürt halkının lideri Öcalan’ın yazıları ve çözümlemeleri bizlerin de yaşamına ışık tutuyor. Sessizliği kırmak ve mücadeleyi yükseltmek adına dayanışmamızı büyütmeye devam edeceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.