Van Gogh’un yeni bir eseri keşfedildi

Kültür/Sanat Haberleri —

Van Gogh’un yeni eseri

Van Gogh’un yeni eseri

  • Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un bir eseri daha gün yüzüne çıkarıldı. Ressamın Hollanda’da Kroller-Muller Müzesi’nde sergilenmekte olan “Güller ve Çayır Çiçekleri” adlı natürmortunun arkasında yer alan iki güreşçi 2012 yılında uzmanlar tarafından keşfedilmişti. 

Hollandalı ressam Vincent Van Gogh’un bir eseri daha gün yüzüne çıkarıldı. Ressamın Hollanda’da Kroller-Muller Müzesi’nde sergilenmekte olan “Güller ve Çayır Çiçekleri” adlı natürmortunun arkasında yer alan iki güreşçi 2012 yılında uzmanlar tarafından keşfedilmişti. Bu keşfin Van Gogh’un daha önce 1886 yılında kardeşine yazdığı bir mektubunda “Bu hafta iki çıplak gövdeli büyük bir şey çizdim; iki güreşçi. Bunu yapmaktan gerçekten hoşlanıyorum” sözleriyle bahsettiği çizim olduğu düşünülüyor. 135 yıllık tablonun incelenmesi sırasında yapay zeka ile ortaya çıkarılan yarı çıplak iki güreşçinin tasviri şimdi İngiliz bilim insanları tarafından yeniden gün yüzüne çıkartılıyor.

University College London’da çalışmalarını yürüten bilim insanlarının orijinal resme yakın bir tablonun ortaya çıkabilmesi için geliştirdikleri yapay zekânın ürettiği rekreasyon, eylül başında Louvre Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.