Werxelê’de 2 asker öldürüldü

.

.

  • Türk güçlerinin Werxelê’ye girmesini engelleyen gerillalar, 2 askeri öldürdü, 2’si de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) dünkü açıklamasında, eylemler ve türk saldırılarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
* Türk güçleri, 2 Ekim günü saat 10.30’da Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’na saldırmak istedi. Gerillalar, eylemle karşılık verdi; 2 asker öldürüldü, 2 asker ise yaralandı. Bu başarılı eylem, işgalcilere karşı büyük bir iradeyle savaşan Werxelê Direnişçilerini selamlamak için yapıldı.
* Zap’ın Şehîd Serxwebûn’da bulunan işgalciler, gerillalar tarafından 2 Ekim günü saat 13.30’da ve 3 Ekim günü saat 06.40’ta iki kez ağır silahlarla hedeflenerek vuruldu. 
* Metîna’nın Hirorê ve Kêste köylerini 2 Ekim günü 20.20–21.00 saatleri arasında bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, gerillalar tarafından hedeflendi. Müdahale sonucu saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.
* Avaşîn’in Tabûra Eraba, Geliyê Basya alanları ile Dirê köyü, 1 Ekim akşamından 2 Ekim sabahına kadar saldırı helikopterleri ve havanlarla bombalandı. 
* Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Serarû, Êdinê, Dêşîşe köylerinin çevresi; Koordîne, Qela Qûmriyê alanları ile Banka köyü, 2 Ekim günü 19.00-22.00 saatleri saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Dihok’un Amediyê ilçesine bağlı olan ve Bergarê bölgesinde bulunan Yekmalê köyü, 2 Ekim günü saat 14.44’te savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Zap’ın Girê Cûdî alanı, 2 Ekim günü saat 16.15’te savaş uçaklarıyla ve aynı gün gece saatlerinde sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı. 3 Ekim günü sabah saatlerinde Zêvê alanı obüs ve havanlarla bombalandı. Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangınlar dün devam etti.

BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.