Yargı Şenyaşar’a karşı hızlı

  • Adalet talebiyle nöbet sürdürdüğü sırada sarf ettiği sözleri nedeniyle hakkında 16 farklı soruşturma ve 5 dava bulunanan, dün yine ifadeye çağrılan Emine Şenyaşar’ın talepleri ise dört yıldır görülmüyor.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 473. gününe girdi. Emine Şenyaşar, AKP’li Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle Suruç Adliyesi’nde ifade vereceği için dün nöbet yerine gelemedi. Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açılan dava kapsamında talimatla ifadesi alınan Şenyaşar hakkında, aynı iddiayla 16 farklı soruşturma, 5 dava bulunuyor. Ferit Şenyaşar Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbeti binanın merdivenlerinde başlattı. Ferit Şenyaşar’ı İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şube Eşbaşkanı Mustafa Vefa ziyaret etti. 

Vefa, yargı çalışanlarının izinli olduğu adli tatile bir aydan az süre kaldığını hatırlatarak, “Hakim ve savcılar kararnamesi çıktı ve yeni atmalar yapıldı. Bu adli yılı da Şenyaşar Ailesi’ne adalet borcunu henüz yerine getirmeden kapatıyoruz. Emine Şenyaşar adliye önünde sarf ettiği sözler nedeniyle yargılanıyor. Talimat kapsamında Suruç’ta ifadeye çağrıldı. Adalet talep eden yüreği acılı bir anne, sarf ettiği sözlerden kaynaklı yargılanıyor. ‘Adalet’ bu konuda hızlı işliyor. Üç kişinin vahşice katledilmesine dair soruşturma dosyasında ise bir ilerleme yaşanmıyor” dedi. 

Aile sosyal medya hesaplarından “O bir anne. Eşi ve iki oğlu hastanede katledildi. Bir oğlu haksız yere 4 yıldır tek hücrede. Bir oğlu Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetinde. Anne bugün Suruç Adliyesi’nde sanık olarak yargılanıyor. Mağdur: milletvekili Yıldız” mesajı paylaştı.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.