Yesayan Derneği’nde 8 bin kitap

Kültür/Sanat Haberleri —

Yesayan Kültür ve Edebiyat Derneği

Yesayan Kültür ve Edebiyat Derneği

  • Aras Yayıncılık’ın desteğiyle kurulan Yesayan Kültür ve Edebiyat Dernei açıldı. Derneğin kütüphane ve arşivinde 8 bini aşkın kitap, 200’den fazla süreli yayının binlerce sayısı, el yazmaları, fotoğraflar, haritalar, mektuplar, ses ve video kayıtları bulunuyor.

Yapılan açıklamaya göre Yesayan Kültür ve Edebiyat Dernei, ulusal ve uluslararası akademik ve kültürel çalımalar gerçekletirmek, yayımlanmı Ermenice kitap ve dergilerle, aratırma, inceleme, anı, biyografi ve edebiyat türlerinde farklı dillere ait kitap ve dergilerden oluan bir ariv ve aratırma merkezi oluturmak, aratırmacıların ve toplumun farklı kesimlerinden ilgililerin bu ariv ve merkezden yararlanmasını salamayı amaçlıyor.

Dernek, kurulduğu 1993’ten beri Aras Yayıncılık’ın çatısı altında toplanan kitap, dergi ve tüm belgeler bir kütüphane – arşiv merkezinde bir araya getirilecek.

Geniş bir arşiv

Kütüphanede 1800’lerin başından günümüze kadar dünyanın dört bir yanında basılmış Ermenice, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve diğer dillerde kitap ve dergiler var. Derneğin kütüphane ve arşivinde 8 bini aşkın kitap, 200’den fazla süreli yayının binlerce sayısı, el yazmaları, fotoğraflar, haritalar, mektuplar, posterler, broşürler, ses ve video kayıtları bulunuyor. Koleksiyona Yesayan.org adresinden ulaşım sağlanabilir. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.