Yeşil Sol gelecektir

Yeşil Sol Parti bahar şenliği

Yeşil Sol Parti bahar şenliği

  • Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayları ve HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, dün Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen "Bahar Şenliği"nde bir araya geldi.

Kadıköy’de Bahar Şöleni’nde konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı Dersim Dağ, “Yeşil Sol gelecek, Demokratik Cumhuriyeti kuracak” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında İstanbul Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda Bahar Şenliği düzenledi. Etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan ile Yeşil Sol Parti İstanbul milletvekili adayları Sırrı Süreyya Önder, Kerem Fırtına, Özgül Saki, Dersim Dağ, Kezban Konukçu ve Hakan Öztürk ile HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Nurten Karagöz, "Bu güzel bahar gününde bu alanı adalete, barışa ve özgürlüğe susamış insanlar olarak doldurduk. Bu kalabalık tek adam diktatörlüğünü sandığa gömecek kalabalıktır. Bu büyük iradeye selam olsun. Kadınlar geliyor, emekçiler-yoksullar geliyor. Kazanacağımıza olan büyük inançla hepinizi selamlıyorum" dedi.

Yeşil Sol Parti İstanbul adayı Dersim Dağ'ın Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmasının Türkçe bölümü şöyle: "Bugün 23 Nisan. Asimilasyonculuğun 100. yılı. Bizler 100 yılda asimilasyondan, katliamdan başka bir şey görmedik. 100 yıllık sömürünün sürdürücüsü AKP, gençlere ve kadınlara yoksulluktan ve geleceksizlikten başka bir şey sunmadı. Tek dilde eğitime karşı anadilde, parasız ve bilimsel eğitimi sağlayacağız. Barınma hakkını insani koşullara taşıyacağız. AKP iktidarı bu süreçte en çok kadınlara ve kadın kazanımlarına saldırdı. Bizler kadınlar olarak buradan söylüyoruz: Biz 14 Mayıs'ta İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar getireceğiz. Buradayız ve demokratik Cumhuriyet'i inşaya yürüyoruz." İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.