Yeşil Sol Parti depremzedelerle

  • Meletî’de depremzedelerle buluşan Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, “Kurdistan coğrafyasında artık AKP bitmiştir” dedi. 

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), depremin büyük yıkıma neden olduğu Meletî’de halkla buluştu. Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki buluşmaya Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Saliha Aydeniz katıldı.

 DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, 80 gün önce meydana gelen depremde yaşamını yitirenleri andı. Aydeniz, “79 gün geçti, 79 gün boyunca acımız da dinmedi, öfkemiz de dinmedi. Bu depremi büyük bir afete dönüştüren iktidardan sandıkta da sokakta da hesap soracağız. Hala burada sorunları çözmüş değil. Tam tersine sorunları derinleştirip içinden çıkılmaz hale getiriyor. 79 gün geçti, ilk iki gün boyunca hiçbir şekilde sahada olmayanlar, canlarımızı enkaz altında diri diri ölüme terk edenler, şimdi deprem bölgelerini geziyor. Rant peşindeler. Depremin üzerinden 79 gün geçti, hala yıkık binalar olduğu gibi duruyor. 14 Mayıs’ta en büyük cevabı vereceğiz” şeklinde konuştu. 

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Türkiye’nin tarihi bir seçimle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Malatya’nın AKP’nin kalesi olduğunu söylüyorlar. Buradan söz veriyoruz; sizi göndereceğiz. Kurdistan coğrafyasında artık AKP bitmiştir. Burası bir deprem bölgesi, Malatya, Hatay gibi birçok kentimiz enkaz altında kaldı. Felaketi daha büyük felaket haline getiren bu iktidar, üç gün burada yoktu. Siz ‘devlet nerede?’ diye sorduğunuzda, onlar saraylarındaydı” dedi. 

Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar devletin olmadığı yerde nasıl bir yurttaşlık, nasıl bir dayanışma gösterdi. Bu tepeden inme, tek adam rejimine karşı yerel yönetimler başarılıydı, İzmir’den, Ankara’dan destek geldi ama devlet yoktu. Bu saray rejimi, Türkiye’de artık hiçbir şey çözemez. 7 Haziran’da gönderdik, 31 Mart’ta gönderdik, 14 Mayıs’ta da göndereceğiz. Biraz daha inançlı olmaya, bu süreci hep birlikte değiştirmeye kararlı olmamız gerekiyor. Türkiye’nin 81 ilinde, 87 bölgesinde her yerde Yeşil Sol Parti önümüzdeki döneme hazırlanıyor. Sizlerin de Malatya’dan güçlü bir sonuç almanızı bekliyoruz. Bir oyumuzu faşizmi geriletmek için, ikinci oyumuzu geleceğimizi kurmak için kullanacağız. Birlikte başaracağız.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.