Yine taktik nükleer bomba

Ferit Yüksel (Şerzan Mawa)

Ferit Yüksel (Şerzan Mawa)

  • Türk ordusu, 28 Haziran’da Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzisine taktik nükleer bombayla saldırdı. Bombardımanda gerilla Ferit Yüksel (Şerzan Mawa) şehit düştü.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

*Medya Savunma Alanları’ndaki gerilla savaş mevzi ve tünellerini havadan ve karadan her gün yüzlerce kez bombalayan işgalci Türk ordusu hiçbir sonuç elde edemedi. Gerilla savaş mevzilerine karşı kimyasal silah ve yasaklı bombalarla da saldırdı, ancak amacına ulaşamadı. İşgalci Türk ordusu yine namertçe bir biçimde savaş suçu işleyerek Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzimize karşı taktik nükleer bombayla saldırdı, büyük patlamalar meydana geldi ve bunun sonucunda Şerzan Mewa (Ferit Yüksel / Êlih) şehit düştü. 

* Türk ordusunun 22 Haziran’da Şikefta Birîndara, Kokerê, Saca ve Karker Direniş Alanları’na doğru saldırdı. 29 Haziran’da Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları’ndaki araziyi ateşe vererek tepelere çekildi. Çıkan yakın dün de devam etti. Zap’ın doğusundaki direniş alanları savaş uçaklarıyla bombalandı. Şikefta Birîndara Direniş Alanı patlayıcılarla bombalandı. 

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine ait mevziler, 1 Temmuz saat 07.00 ve 09.00’da  ağır silahlarla vurularak darbelendi. Aynı mevziler, 3 Temmuz'da da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* YJA Star gerillaları, 1 Temmuz saat 19.10’da Girê Şehîd Şahan’daki Türk askerlerini ağır silahlarla vurarak darbeledi.

* Türk savaş uçakları, 1 ve 2 Temmuz’da Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi'ni 10 kez; Metîna’nin Gundê Bêşîlî, Gundê Yekmalê alanlarını 6 kez; Garê’nin Xêrê ve Neqeba Meyrokê alanlarını 2 bombaladı.

* Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar, Girê Cûdî, Girê Amediyê; Zap’ın Sîda; Metîna’nın Golka, Girê Hakkarî; Xakurkê’nin Girê Şehîd Heqî, Ava Lolanê, Girê Şehîd Kamuran alanları 1, 2 ve 3 Temmuz’da 241 kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalandı.  BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.