Zindandan bir kitap daha çıktı

Kültür/Sanat Haberleri —

Çand û Folklora Kurdî

Çand û Folklora Kurdî

  • Tutsak yazar Ehmed Tekîn'in inceleme kitabı "Çand û Folklora Kurdî" adlı kitabı Aryen Yayınların'dan çıktı. 1993 yılından beri birçok kez tutsak edilen Tekîn, kitabında kişisel ve toplumsal tecrübeler ışığında ulusal değerlerin önem ve gerekliliğine işaret ediyor. 

1959 yılında Sêrt'în Dihê ilçesine bağlı Nîvila köyünde doğan Tekîn, daha sonra ailesiyle birlikte 1965 yılında Tetwan'a göç etti. İlkokulu bitirdikten sonra Mersîn'e gidip burada farklı farklı işlerde çalıştı. 1975 yılında devrimcilerle tanışan Tekîn, o günden itibaren sayısız kez gözaltına alındı.

1983 ve 1986 yılları arasında SODEP-SHP'de çalışma yürüttü. 1988 - 1993 yılları arasında 7 kez gözaltına alındı, 6 kez de tutuklandı. 2003 yılında serbest bırakılan Tekîn'in özgürlüğü uzun sürmedi. 2004 yılında tekrar tutuklanan Tekîn idam cezasına çarptırıldı, daha sonra hükmü müebbet hapse çevrildi. Evli ve 5 çocuk babası olan Ehmed Tekîn, Bandırma hapishanesinde kültür, edebiyat, dil, tarih ve folklor alanında çalışmalarını sürdürüyor.

AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.