'Akış' sergisi Berlin'de açıldı

Kültür/Sanat Haberleri —

Akış

Akış

  • Türkiye'den Almanya'ya gelen sanatçıların çok katmanlı duygusal birikimlerini merkeze alan, görsel ve işitsel enstelasyonlardan oluşan "Akış" adlı sergi Berlin'de açıldı. 

İki farklı coğrafya arasındaki kalmalarından ötürü yaşadıkları git gelleri anlatan sanatçı ve yazarların eserlerine yer verilen sergide sanatçılar anlatı ve hatıralarını farklı formlarda sergiliyor. Farklı tecrübelere sahip sanatçı ve yazarların Berlin'de buluştuğu bu sergide sanatçılar ortaklaşa üretme ve tasarlamanın yollarını deniyor. Her sanatçıya ayrı bir bölümün ayrıldığı bu projenin adı ise Apartman Projesi.
Apartman Projesi kurulumu itibariyle küçük modüllerden oluşan iskelelerden oluşuyor. Yapının kendisi, atonal melodi ve sesleri birleştiren bir müzik kompozisyonu ile serginin bütünlüğünü sağlamaya çalışıp projenin omurgasını oluşturuyor. Eserlerinde sanatçılar göç, yuva, ev ve özlem konularını irdeliyor.
Tümü Türkiye ve Kürdistan'dan gelen ve farklı disiplinlerde eserler üreten kadın sanatçı ve yazarların eserleri Neu Start Kultur tarafından destekleniyor. Ceren Oykut, Ezgi Kılınçaslan, Gizem Akman, Özlem Sarıyıldız, Seçil Yersel, Seda Güngör, Dilek Ölçüm, Gizem Akman, Menekşe Toprak, Yıldız Çakar ve Dilek Mayatürk'ün çalışmalarıyla yer aldığı sergiye dair konuşan katılımcılardan yazar Yıldız Çakar sergideki eserine dair “İnsan salt fiziki varlığıyla değil kendi toprağının altında yatan ölüleriyle düşünüldüğünde varlığını tamamlayabilir ancak" ifadeleriyle eserinde aidiyet temasını işlediğini söyledi. 
Sergi 4 Ocak 2022 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.