109 STK: Türkiye sınırı aştı

Dünya Haberleri —

Türk devlet saldırılarında yıkılan dolum tesisi

Türk devlet saldırılarında yıkılan dolum tesisi

  • Kuzey ve Doğu Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Koalisyonu 109 STK adına yaptığı açıklamada, Türk devlet saldırganlığının insani krize sebep olacak düzeye ulaştığını söyleyerek acil çözüm çağrısı yaptı.

Kuzey Suriye'deki 109 insani yardım kuruluşu, uluslararası topluma, Türkiye'nin kuzey ve kuzeydoğu Suriye'de yaşayan sivillere kast eden saldırılanının tehlikeli sınırı aştığını duyurdu. Türkiye, 2024 yılı başından 15 Ocak'a kadar bölgedeki çoğu hayati altyapı tesisi olan 89 bölgeyi hedef alan 62'si insansız hava aracı saldırısı ve 22'si savaş uçaklarıyla olmak üzere 122 saldırı gerçekleştirdi.
Kuzey ve Doğu Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Koalisyonu yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki insani krizin, uluslararası toplumun acil müdahale ve yardımını gerektiren "kritik bir seviyeye" ulaştığını söyledi.
Türk devlet terörüne dikkat çekilen açıklamada, son bombardımanların açıktan sivil halkın temel gereksinimleri olan su, enerji ve alt yapıya ciddi zararlar verdiğini duyurarak elektrik, su ve doğalgazın tamamen kullanılamaz hale geldiği vurgulandı. Savaş hukukunun dahi açıkça ihlal edildiği saldırılardan halkın öz çabaları ile yarattığı altyapının sivilleri göçertmek için soykırım amaçlı yapıldığına dikkat çekildi. 
Açıklamada, uluslararası topluma ve uluslararası kuruluşlara, uzun vadeli toparlanma ve istikrarı artırmak için acil müdahale sağlama çabalarını birleştirme çağrısında bulunuldu. Bölgedeki krizin ölçeğinin bireysel kuruluşların kapasitelerini aştığının altını çizerek hükümetleri, STK'ları ve uluslararası kuruluşları acil yardım ve uzun vadeli çözümler sağlamak üzere bir araya gelmeye çağırdı. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.