12 yaşındayken çekilen fotoğraf için tutuklandı

Ahmet Sayhan

Ahmet Sayhan

  • Bursa’da inşaatta çalışan 22 yaşındaki Kürt işçi Ahmet Sayhan, 10 yıl önceki bir fotoğraf gerekçe gösterilerek tutuklandı.  

 

Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşaatta çalışan Kürt işçi Ahmet Sayhan (22), “Örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklandı. Bir ay önce Mardin’in Dargeçit ilçesinden Gemlik’e çalışmaya giden Sayhan, önceki sabah iş başı yaptıktan sonra çalıştığı firmasının “eksik imzan var” demesi üzerine firma yönetiminin bulunduğu bloklara çağrıldı. Firma yönetimi ile görüşmeye giden Sayhan’ın uzun bir süre geri dönmemesi üzerine iş arkadaşları bilgi almak için firma yetkilileriyle iletişime geçti. Firma yetkilileri, sivil polislerin Sayhan’ı gözaltına aldığı bilgisini paylaştı. Sayhan’ı gözaltına alan sivil polisler, Mardin’deki bir soruşturma ile ilgili Gemlik Adliyesi’nde ifadesi alınacağını aktardı. Gemlik Adliyesi’nden “Örgüt üyeliği” iddiasıyla Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mardin’de soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Sayhan’a, 10 yıl önce 2012’de çekildiği ve elinde silah bulunan bir kişinin kendisi olduğu suçlaması yöneltildi. 

Söz konusu tarihte 12 yaşında olan Sayhan, fotoğrafta bulunan kişinin yaşının 20’den fazla olduğunu belirtmesine rağmen tutuklanarak Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.   BURSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.