15 Türk askeri öldürüldü

HPG Gerilla

HPG Gerilla

  • Gerillanın, 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıl dönümünü selamlamak amacıyla gerçekleştirdiği eylemler devam ediyor. 

Türk devleti, yüzlerce kez obüs ve havanlarla, 50 kez savaş uçaklarıyla ve bir kez daha savaş suçu işleyerek 17 kez kimyasal silahlarla bombaladı. Bütün işgal saldırılarına rağmen gerilla eylemleri sonucunda 15 Türk askeri öldürüldü, 1'i yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 31 Mayıs günü 11.25 ve 11.50 saatlerinde Werxelê Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen Türk askerleri, ağır silahlar ve suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü, 1'i yaralandı. Müdahale sonucu Türk askerleri  bir kademe geri çekildi.

Zap Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 30 Mayıs günü saat 12.00’de Kurêjahro Direniş Alanı’nın savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, ağır silahlarla 3 kez hedeflendi ve 1 mevzi imha edildi.
* YJA Star gerillaları, 31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde Karker Direniş Alanı’nın Şehîd Soran savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerini suikast taktiğiyle vurdu; 3'ünü öldürdü. 
* Karker Direniş Alanı’na bağlı savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 31 Mayıs günü saat 12.30’da ve 1 Haziran günü saat 03.30’da ferdi silahlarla vuruldu; en az 3'ü öldürüldü. Sabah saatlerinde ise hareket halindeki Türk askerleri, YJA Star gerillaları tarafından ağır silahlarla vuruldu.
* YJA Star gerillaları, 31 Mayıs günü 17.20 – 01.00 saatleri arasında Karker Direniş Alanı’nın savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan, aralarında Arapça ve Kürtçe konuşan kontralarında bulunduğu Türk güçlerini sabotaj taktiğiyle 3 kez vurdu; 4'ünü öldürdü. 
* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın savaş mevzileri ve Şehîd Berxwedan savaş mevzilerini 31 Mayıs saat 11.30-14.30 saatleri arasında patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerleri, 4 kez vuruldu. Gerçekleştirilen müdahalelerin ardından bir kademe geri çekilmek zorunda kaldılar.
* Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 30 Mayıs günü saat 18.00 ve 31 Mayıs günü saat 11.00’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Savuşka savaş mevzileri çevresine konumlanmak isteyen Türk askerleri, ferdi silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Leşker savaş mevzileri çevresine 31 Mayıs’ta indirme yapmak isteyen helikopterler, yoğun ateş altına alındı. Helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yoğun bombardıman

Türk ordusunun 31 Mayıs’taki kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntıları da şöyle:
* Zap'a bağlı Şehîd Berxwedan, Şehîd Şahîn alanları ile Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı 17 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı.
* Zap'a bağlı Girê Cûdî, Girê Bihar, Girê Amediye, Şehîd Şahîn, Saca, Çiyareş, Şikefta Birîndara ve Kurêjahro alanları, saldırı helikopterleri, yüzlerce kez sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler ve 37 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Werxelê Direniş Alanı, saldırı helikopterleri ve 3 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. 
* Metîna'ya Girê Hakkarî, Şehîd Akîf ve Golka alanları, onlarca kez sınır hattındaki karakollardan atılan havanlarla ve 9 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. Aynı gün öğle saatlerinde Serê Metîna alanı, Başûrê Kurdistan sınırları içinde bulunan işgalci Türk devletine ait Bamernê karakolundan obüs ve havanlarla bombalandı.
* Garê'ye bağlı Şikeftiyan köyü savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Xakurkê'ye bağlı Girê Şekîf yamaçları ve Geliyê Lolan alanları, sınır hattındaki karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.