5 günde 246 gözaltı

.

.

  • Türk İçişleri Bakanlığına dönük fedai eylem sonrası 5 gün içerisinde aralarında gazeteci ve siyasetçilerin de olduğu en az 246 kişi gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanlığı yerleşkesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğüne dönük 1 Ekim'de gerçekleştirilen fedai eylem sonrası başlatılan siyasi soykırım operasyonları 5. gününde de devam etti. İstanbul ve Kırklareli'nde 2 Ekim'de aralarında HDK, HDP ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin de olduğu 20 kişi gözaltına alındı. 16 kişi önceki gün serbest bırakılırken, Mehmet Akçiçek, Bülent Yıldırım, Umut Kahraman Ezber ve Zeynel Azadi tutuklandı. 

Riha merkezli Mêrdin, Amed, Dîlok, Mersin, Şirnex, İstanbul, Bursa, Êlih, Denizli, Adana, Kayseri, Antalya, Konya, Isparta ve Kocaeli'de 3 Ekim'de yapılan operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı. Emniyet işlemleri sürerken, gözaltı sayısı da arttı. Dün 70 kişi adliyeye sevk edildi. 

İstanbul, Wan, Riha, Elezîz, Düzce, Amed, Bursa, Edirne, Kırklareli, Kilis, Îdir, Hatay, Adana, Mereş ve Denizli'de 4 Ekim'de 37 kişi gözaltına alındı.

Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 Ekim'de Erzirom, Dîlok, İstanbul ve Şirnex'te yapılan ev baskınlarında 24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Gözaltılar dün de devam etti. İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Êlih, Colemêrg, Mêrdîn, Amed, Agirî, Bedlîs ve Şirnex'te yapılan ev baskınlarında en az 75 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Yasin Akdağ,  Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Barış Özçük, Agit Koca, Serhat Aşkan, İsa Terzioğlu, HDP İzmir İl Eşbaşkanları Berna Çelik ve Çınar Altan, HDP Buca İlçe Eşbaşkanı Nihat Türk, Azize Çelik, Şenay Ulusan, Dilan Ulusan, Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, Önsöz Dergisi yazı kurulunda yer alan Sena Şat, Nuran Güvenilir, Muhammed Hizmetçi, Ezgi Yergin, HDP Kocaeli İl Eşbaşkanı Aynur Sento, HDP Gebze İlçe yöneticisi Şaziye Zorba, HDP Kartal İlçe Örgütü yöneticisi Bülent Turan, Fener Günana, Şenay Bütün, Semine Güneş, Abdurrahim Demirkaya, Ahmet Akboğa, Ezgi Akçukur, Veli Akbulut, Ayşe Berktay, Cafer Adsay ve Hamdullah Özen.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fedai eylemle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan 23 kişi hakkında gözaltı kararı verdiğini duyurdu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.