Adliyede şüpheli ölüm

Ferhat Atılgan

Ferhat Atılgan

  • İfade vermek için gittiği Yüksekova Adliyesi’nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Ferhat Atılgan, toprağa verildi. 

Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde Cuma günü saat 16.00’da ifade vermek için Yüksekova Adliyesi’ne giden Ferhat Atılgan'ın (26), tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini öğrenmesi üzerine adliyenin 3. katından atlayarak intihar ettiği öne sürüldü. Ağır yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atılgan, yaşamını yitirdi. Atılgan'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Bajêrge (Akalın) Mezarlığında toprağa verildi. 

Atılgan’ın avukatı, 2015'teki bir molotofun yapımında kullanılan eldivende Atılgan'ın DNA örneğine rastlandığı gerekçesiyle savcı tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiğini, ancak hakkında kesinleşmiş bir tutuklama kararının olmadığını belirtti.  

Colemêrg Barosu Başkanlığı, yaptığı açıklamada, “Yaşanan bu üzücü olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında yapacağımız araştırmalardan sonra baro olarak, olaya ilişkin oluşturacağımız rapor, daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. Hakkari Barosu olarak olayın tüm yönleriyle araştırılarak ortaya çıkarılması için sürecin takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna bildiririz” dedi. HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.