Ağır hasta tutsak hastaneye kaldırıldı

Muhlise Karagüzel

Muhlise Karagüzel

  • Menemen Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak Muhlise Karagüzel, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ağır hasta tutsak Muhlise Karagüzel (61) yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 26 Ocak'ta İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kızı Zilan Karagüzel annesine, hastaneye yatırıldıktan sonra damar tıkanıklığı nedeniyle anjiyo yapıldığını söyledi. Anjio ile damarların açılmadığını belirten Karagüzel, doktorların açık kalp ameliyatı yapılması gerektiğini kendilerini söylediğini aktardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş eski İl Eşbaşkanı olan Muhlise Karagüzel, 9 Ağustos 2019'da gözaltına alındıktan bir gün sonra çıkarıldığu mahkemece "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. Muş Cezaevi’nde kısa bir süre kalan ve ardından Kayseri Bünyan Cezaevi’ne sürgün edilen Karagüzel, 4 Nisan 2023'te tedavi için Menemen R Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirildi. İHD'nin ağır hasta tutsak listesinde yer alan Karagüzel, tutuklu bulunduğu süre içerisinde dört defa kalp krizi geçirdi. Karagüzel'in, kalp, diyabet, hipertansiyon, astım, bel ve boyun fıtığı hastalıkları bulunuyor. Sağlık sorunları nedeniyle Kayseri ATK'ye yapılan başvuruda kendisine yüzde 90 "Hapiste kalamaz" raporu verilmesine rağmen İstanbul ATK "Hapishanede kalabilir" raporu verdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, "Cezaevleri ölüm evleri olmadan Karagüzel başta olmak üzeri, tüm hasta tutsaklar serbest bırakılsın” dedi.

 

***

ESP'den üç günlük açlık grevi

ESP İzmir İl Örgütü, tutsakları açlık grevi ve tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti'ne destek vermek amacıyla üç günlük açlık grevi başlattı. 

ESP'liler eylemi, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) ve Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde DBP İzmir İl Temsilciliği’nde süren Adalet Nöbeti'ni ziyaret ederek başlattı. ESP İzmir İl yöneticisi Hızır Ali Kılıç, "Tutsaklarla dayanışmayı büyütmek için sesimizi yükseltiyoruz ve elimizden gelenin fazlasını yapacağız" dedi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde özel bir tecrit uygulandığına dikkat çeken Kılıç, buna rağmen Kürt halkının direnişi büyüttüğünü söyledi. Kılıç, "Tutsak ailelerimiz Kurdistan ve metropollerde adalet nöbetleri ile direnişini sürdürüyor. Bu mücadele tecrit parçalanıncaya kadar devam edecek. Biz de siyasi tutsaklar üzerindeki tecride karşı bugün burada açlık grevi başlatıyoruz. Gelin bu mücadeleyi beraber büyütüp, bu tecridi beraber parçalayalım. Sessiz kalarak suça ortak olmayalım" diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.