Annelerden korkuyorlar

  • Katıldığı basın açıklamaları ve cenaze merasimleri gerekçesiyle 3.5 yıl hapis cezası verilen TUAY-DER yöneticisi Müşeher Ülker, tüm haksızlıklara karşı “Gelin bu kirli zinciri kıralım, evlerden çıkalım” dedi. 

Amed Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) yöneticisi Müşeher Ülker (55) hakkında cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in 8 Kasım 2018’de başlattığı açlık grevi eylemi sırasında bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 17 Mart 2019’da yaşamına son veren Zülküf Gezen’in cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Ülker,  “örgüt üyesi olmak” ve “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek”le suçlanıyor. Ülker’e, 22 Şubat’ta görülen duruşmada karar bağlanan davada “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçlamasıyla 3 yıl 1 ay 5 gün, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmekten” ise 5 ay hapis cezası verildi. 

Yerel mahkemenin gerekçeli kararı yazıldıktan sonra Ülker, avukatı aracılığıyla İstinaf Mahkemesi’ne başvuracak. 

Dört kez tutuklandı

 Ülker, 1993’ten beri siyasi parti çalışmalarında yer aldığını ve son dört yıldır TUAY-DER’de yöneticiliği yaptığını hatırlatarak, “1999, 2007, 2012 ve 2020’de dört kez gözaltına alınıp tutuklandım. Toplamda 2.5 yıl tutuklu kaldım. Verilen cezalar kadın mücadelesini yok etmeyi amaçlıyor. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bir kişi kalsak bile az veya çok bakmaksızın elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Geçtiğimiz günlerce MEBYA-DER yöneticileri olan 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan tutuklanmasına da değinen Ülker, “Bu durum bizleri üzdü, ancak şunu da fark ettik; eğer bu kadar yaşı ilerlemiş olan anneleri tutukluyorlarsa korkmalarından kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Bir anne için 100 polis geliyor

Öcalan üzerindeki tecride karşı tutsakların başlattığı açlık grevine ilişkin her hafta Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmak istediklerini, ancak polislerce engellendiklerini hatırlatan Ülker, “Açıklamaya bir anneye karşı 100 polis geliyor, çünkü korkuyorlar. Bu yüzden annelere sesleniyorum;  binlerce kişi etrafımızı sarıyor, yüreklerinde korku yer edinmiş. Gelin bu kirli zinciri kıralım, evlerden çıkalım” çağrısında bulundu.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.