Anti-Kürt Irkçılığı Bilgi Merkezi kuruldu

Dünya Haberleri —

Anti-Kürt Irkçılığı Bilgi Merkezi

Anti-Kürt Irkçılığı Bilgi Merkezi

  • Almanya’da Türk, Arap milliyetçisi, İranlı monarşistler ve İslamcı kesimler eliyle Kürtlere karşı ırkçılık yaygınlaşıyor. Kürtlere dönük ırkçılıkla mücadele ve farkındalık yaratmak için die Informationstelle Antikurdischer Rassismus- IAKR kuruldu.

Almanya’da “die Informationsstelle Antikurdischer Rassismus”( Anti-Kürt Irkçılığı Bilgi Merkezi) kuruluşunu duyurdu. IAKR tarafından yapılan yazılı açıklamada, Almanya’da “Kürt karşıtı ırkçılıkta endişe verici bir artış yaşanıyor” denildi. Kürt karşıtı ırkçılıkta Alman aşırı sağcıların yanında faillerin Türk, Arap milliyetçisi, İranlı monarşist ve İslamcı kesimlerden oluştuğu aktarıldı. Kürt karşıtı ırkçılığı hakkında farklı disiplin ve çevrelerden kişilerin bir araya gelerek kurduğu merkezin amacı hakkında şunlar belirtildi: “Ekibimiz akademik, siyasi ve aktivist çevrelerden gelen genç ve kararlı kişilerden oluşmaktadır. Misyonumuz, Almanya'da Kürt karşıtı ırkçılık konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak ve bu durumdan etkilenenlerin sesini duyurmaktır. Özellikle Kürt karşıtı ırkçılığın tarihi, ifade biçimleri ve dinamikleri hakkında farkındalık yaratmaya ve konuyla ilgili akademik çalışmaları teşvik etmeye odaklanıyoruz.” 

Saldırıları bildirin

Bilgi merkezi kuruluş duyurusunda, Almanya’da son yıllarda Anti-Kürt ırkçılıkta artışın endişe verici olduğu duyuruldu. Açıklamada anti-Kürt ırkçılık hakkında yapılacak çalışmaların raporlaştırılacağı belirtilerek şu bilgiler verildi: “Şu anda Almanya'da Kürt karşıtı ırkçılıkta endişe verici bir artış yaşıyoruz. Alman aşırı sağcı aktörlerin yanı sıra Türk ve Arap milliyetçisi, İranlı monarşist ve İslamcı hareketlerden aktörlere de odaklanıyoruz. Bu saldırganlık eylemlerinin açıkça adlandırılmasını sağlamaya yardımcı olmak istiyoruz. Mağdurlar ya da tanıklar www.antikurdischer-rassismus.de web sitemiz üzerinden Kürt karşıtı ırkçılığı kolaylıkla ve anonim olarak ihbar edebilirler. Verileri değerlendiriyor, kontrol ediyor, bağlamsallaştırıyor ve özetliyoruz. Bulgularımızı düzenli olarak yıllık bir rapor şeklinde yayınlamayı planlıyoruz.”

IAKR projesinin başarısı için mümkün olduğunca çok sayıda insanın die Infırmationsstelle Antikurdischer Rassismus- IAKR'den haberdar olmasının önemli olduğu açıklandı. 

IAKR’ye E-posta ile şu adresten ulaşılabilir: info@antikurdischer-rassismus.de HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.