Batman’da kayyum talanı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Batman/kayyum

Batman/kayyum

  • Kayyum tek bir tabelaya 690 bin TL harcadı, görevden alınan Batman Belediyesi Eş Başkanı Korkmaz tepki gösterdi: Kurum borç batağına sürüklendi, belediyedeki talan bir an önce durdurulmalı.

Batman Belediyesi’ne atanan kayyumun, kentin girişine asılan tabelaya 690 bin TL harcadığı tespit edildi.

Belediye taşınmazını değerinden 500 milyon TL düşük fiyatla satan, bayrak, poster ve flama alımı için 1 milyon 550 bin TL harcayan kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi’nin, kent girişine dikilen tabela için de yüksek meblağ harcadığı ortaya çıktı. Kayyum ve yönetiminin, bir süre önce kent girişine konulan “Kadim toprakların modern şehri Batman” yazılı tabela için 22 Eylül 2021 tarihinde pazarlık usulüyle düzenlediği ihaleyi 690 bin TL bedelle Yiğit Gökşen’e verdiği öğrenildi.   

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre ihaleye tek kişinin teklif verilmesi ve mevzuattaki 21'inci maddenin B fıkrasında yer alan "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" yöntemiyle yapması dikkati çekti.  

Kent girişine konulan tabela, geçtiğimiz ay da yere yakın olduğu ve büyük araçların geçişini engellediği gerekçesiyle biraz daha yükseltildi. Söz konusu işlem için herhangi bir harcamanın yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.  

Talan politikası

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz, bir tabela için bu kadar para harcanmasını “talan politikası” olarak nitelendirdi. Kayyımın belediyeyi borç batağına sürüklediğini ve bu borcu ödemek yerine halkın parasını çarçur ettiğini söyleyen Korkmaz, tabelanın sadece Türkçe yazılmasına da tepki gösterdi. Korkmaz, “Belediyede devam eden talan bir an önce durdurulmalı” dedi. 

BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.