Bir ayda 278 eylem yapıldı

❏

  • HPG, Türk bombardımanın durmadığı Ekim’de gerçekleştirilen 278 eylemde 205 işgalci Türk askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

Türk ordusu, Ekim’de 201 kez savaş uçaklarıyla gerilla alanları bombaladı; 39 kez kimyasal silahlarla, 137 kez yasaklı patlayıcılarla ve 197 patlayıcı yüklü dronla saldırmasına rağmen gerilla eylemleri durmadı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “TC’nin, geçen yüz yılı başta Kürtler olmak üzere Türkiye’deki tüm halkları Türkleştirerek tasfiye edip Türk ulus devletini kurma politikasının sonuç almadığı ortadadır. Kürt halkına, mücadelesine ve gerillasına her gün ömür biçenler, yeni yüz yılda da her alanda direnen bir halk gerçekliği ve gerilla mücadelesiyle yüz yüzedir. Türk devleti, Kürt halkının varlığını ve özgür yaşam hakkını tanımayıp soykırım politikalarında ısrar ettikçe, bu mücadele de kesintisiz devam edecek ve mutlaka sonuç alacaktır. Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın son bir yılda ve Ekim’de yürüttüğü direniş bunun somut göstergesi olmaktadır” denildi.

Gerilla rolünü oynamaya çalışıyor

Tecrit politikasını sonlandırma, Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğünü sağlama, düşman baskılarına direnme, işgal planlarını bozma ve özgür yaşamı inşa mücadelesinin büyüdüğü belirtilen açıklamada, gerillanın da destansı direnişiyle bu mücadelede üzerine düşen rolü oynamaya çalıştığı vurgulandı. Ekim’deki mücadeleninin, Ölümsüzler Taburu’nun fedai militanları Rojhat Zîlan ve Erdal Şahin’in 1 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirdikleri tarihi eylemle başladığı hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi: “Sömürgeci soykırımcı TC sistemini ve faşist rejimini derinden sarsıp çok anlamlı bir ders verdi. Rojhat ve Erdal yoldaşların müthiş profesyonellik düzeyindeki eylemleriyle zirveye taşıdıkları Apocu fedai ruh, dalga dalga tüm Kurdistan’a yayılarak önemli sonuçlar açığa çıkardı. Kurdistan Özgürlük Gerillası da bu yüksek ruhu, cesareti, fedailik ölçüsünü, profesyonelliği ve dönem öncülüğünü kendisine örnek alarak Serhed’den Amed ve Mêrdîn’e, Metîna’dan Zap, Avaşîn ve Xakurkê’ye kadar hemen her gün onlarca eylem gerçekleştirerek düşmana ağır darbeler vurdu.

Düşmanın planları bozuldu

Bakur’da ve Medya Savunma Alanları’nda koordineli gerilla eylemi başta olmak üzere sızma, saldırı, pusu, sabotaj, suikast ve ağır silah taktiklerini iç içe yetkince pratikleştirerek önemli bir direniş ve savaş düzeyi ortaya çıkardı. Güçlerimizin yüksek performansla kesintisiz bir biçimde gelişen bu eylemleri, işgalci düşmanın planlarını boşa çıkarıp sonuçsuz bıraktı. İşgalci Türk devleti, faşist rejimi ve onun özel savaş medyası, Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’ndaki savaşın hakikatini ve sonuçlarını başta Türkiye toplumundan ve tüm kamuoyundan sürekli gizlemeye çalıştı. Rojhat ve Erdal yoldaşların büyük eylemiyle önemli oranda Türkiye gündemine taşınan savaş gerçeği, Ekim ayı boyunca aralıksız bir şekilde devam etti. Bu savaşın günlük sonuçları ve eylem görüntüleri halkımızın ve tüm kamuoyunun bilgisine sunularak ortaya konuldu.

12 gerilla şehadete ulaştı

Bu sonuçlar şehitlerin büyük emeği ve fedai ruhla yürüttüğü mücadele sayesinde açığa çıktı. Ekim ayı içerisinde Rojhat Zîlan (Özkan Şahin), Erdal Şahin (Hasan Oğuz), İbrahim Tolhildan (Bilal Şahin), Nurhak Dêrik (Ramazan Temel), Jîndar Rûmet Meyaser (Berjîn Arşimet), Zagros Besta (Ahmed Çorto), Hüseyin Pîran (Cahit Aktay), Rûken Zîlan (Zeynep Sevim), Cudî Çekdar (Kıymet Özmen), Bedran Merdan (Nazım Hikmet Ülgen), Ciwan Amed (Onur Kamiloğlu) ve Seyit Brûsk (Muhammed Gönyeli) kahramanca savaşarak şehadete ulaştı.

KDP’yi emir eri olarak kullanıyor

Türk devleti işgal planlarını pratikleştirirken sürekli olarak alanlardaki gerilla varlığını öne sürerek Başûrê Kurdistan’daki işgal amacını gizlemeye çalıştı. Barzan bölgesine 7 Ekim’de başlayan ve hala devam eden işgal saldırısı sömürgecilerin, kirli planlarını açığa çıkardı. Türk ordusu, Barzan bölgesinin derinliklerine ve yüksek yerlerine yerleşerek Başûrê Kurdistan’ın tüm stratejik alanlarını işgal etme amacını açıkça göstermiş oldu. Barzan bölgesinde kalıcı gerilla varlığı bulunmamasına rağmen KDP’nin bu işgali hiç gündemine almaması ve itiraz dahi etmemesi, iş birlikçiliğini ve kendisini hangi düzeyde teslimiyete yatırdığını apaçık bir şekilde göstermiş oldu. KDP güçleri, Girê Amediyê ve Metîna hattındaki mevzilerinin yanına Türk askerlerini yerleştirdi, lojistik destek sağladı, yol yaptı, işgalci askerleri bu şekilde koruyup Türk devletinin işgal amacına hizmet etti. Son bir aydaki gelişmeler Türk devletinin KDP’yi tamamen koruculaştırdığı ve Başûrê Kurdistan’ı işgal planında emir eri gibi kullandığını gözler önüne serdi.

BİM, aylık savaş bilançosunu da paylaştı:

Türk ordusunun saldırıları

* Savaş Uçağı Saldırısı: 201

* Kimyasal Silah Saldırısı: 39

* Yasaklı Patlayıcı Saldırısı: 137

* Patlayıcı Yüklü Dron Saldırısı: 197

Gerillanın eylemleri

* Pusu: 1

* Sızma: 1

* Saldırı: 1

* Sabotaj: 6

* Koordineli: 18

* Suikast: 56

* Çatışma-Darbeleme-Müdahale: 83

* Ağır Silah: 112

Türk ordusunun kayıpları

* Öldürülen Türk askeri: 205

* Öldürülen Türk subayı/astsubayı: 3

* Yaralanan Türk askeri: 38

Gerillanı imha ettikleri

* Trafo: 1

* Radar: 2

* Dron: 6

* Mevzi: 10 

* MOBESE Kamera Sistemi: 13

* Çadır: 17

BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.