Bombardımanda gerilla kaybı yok

Gerilla Eylemi

Gerilla Eylemi

  • Türk ordusunun Medya Savunma Alanları 7 ve 8 Kasım’da 18 kez savaş uçaklarıyla bombaladığını açıklayan BİM, gerilla kaybının olmadığını bildirdi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Medya Savunma Alanları 7 ve 8 Kasım günlerinde işgalci Türk ordusu tarafından 18 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. Özel savaş medyası bu bombardımanları psikolojik savaş temelinde abartarak medyaya servis etmiştir. Bu saldırılarda gerilla güçlerimizin hiçbir kaybı yaşanmamıştır. Savaş sahasında ciddi bir tıkanma yaşayan Türk ordusu hava saldırıları, kara bombardımanları, yasaklı patlayıcıları ve kimyasal gazları kullanarak sonuç almaya çalışsa da gerillanın etkin tedbirleri karşısında sonuçsuz bırakılmıştır” denildi. 

BİM, devam eden savaşla ilgili şu bilgileri verdi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalci Türk askerlerine, 7 Kasım saat 06.50, 09.40 ve 12.00’de ağır ve orta otomatik silahlarla müdahale edildi; 1 mevzi darbelendi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki 1 patlayıcı yüklü dron, 7 Kasım saat 15.15’te sabotaj taktiğiyle imha edildi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait obüs mevzisi, 7 Kasım saat 07.30’da orta otomatik silahlarla vurularak darbelendi. 

* YJA Star gerillaları, 7 Kasım saat 10.30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 1 MOBESE kamerasını imha etti. 

Metîna Bölgesi

* Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 7 Kasım saat 10.30’da orta otomatik silahlarla vuruldu. 

* Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki askerler, 8 Kasım saat 08.45’te ağır silahlarla vuruldu. 

Kimyasal ve yasaklı patlayıcılar

* Türk ordusu, 6 ve 7 Kasım’da Zap’ın Sîda Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 4 kez yasaklı patlayıcılarla; Metîna’nın Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 5 kez patlayıcı yüklü dronla; 6, 7 ve 8 Kasım’da Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 48 kez yasaklı patlayıcı yüklü ve kimyasal gazlarla; 7 Kasım’da Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 5 kez patlayıcı yüklü dronla bombaladı.

18 kez uçak saldırısı

* Türk savaş uçakları, 7 ve 8 Kasım’da Zap’ın Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı’nın 1 kez; Garê’nin Gundê Bilindbazê, Gundê Girê, Şehîd Aslan, Girê Zengil, Deriyê Hirçê, Kanîsarkê, Gundê Gûzê alanlarını 11 kez; Qendîl ‘in Girê Roj, Gundê Bêpala, Gundê Bolê alanlarını 6 kez bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Xakurkê ve Barzan bölgeleri, 7 Kasım’da helikopterlerle bombalandı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine günlük top atışları da devam etti. BEHDÎNAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.