Buldan: AKP’yi yürürlükten kaldıracağız

Kadın Haberleri —

.

.

  • Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, ülkenin dört bir yanından yükselen kadın mücadelesiyle çok daha umutlu olduklarını belirterek, “AKP bu ülkede kadınların başına gelmiş en büyük felakettir. Kadınlar bu felaketi yürürlükten kaldıracaktır” dedi.  

 ANKARA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan, Parlamento Kadın Grubu’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına, 30 yıl önce 5 Temmuz 1991’de kaçırılarak katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ı anarak başlayan Buldan, Aydın’ı katleden zihniyetin İzmir’de karşılarına çıktığına işaret ederek, “Özel olarak eğitilen İzmir tetikçisini hangi nefret siyasetinin yetiştirdiğini gayet iyi biliyoruz, iyi tanıyoruz. Deniz’e ve yoldaşlarına, onların kıymetli anılarına olan bağlılığımızla adalet, eşitlik, barış ve kadın mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Ve bizden aldığınız her bir canın adalet önünde hesabını mutlaka soracağız” ifadelerini kullandı.

‘Daha umutluyuz’

Kadınların varlığına, kazanılmış haklarına, mücadelesine AKP-MHP iktidarı tarafından topyekûn saldırıların gerçekleştirildiğini dile getiren Buldan şunları söyledi:

“Toplumsal muhalefeti kırmak amacıyla her türlü baskı ve zor yöntemini kullanan erkek iktidar şunu gördü ki; kadınlar bütün bu baskılar karşısında asla yılmamaktadır. Yaşamın her alanında örgütlenen, itirazıyla ve mücadelesiyle dimdik duran, alanları doldurarak haklarını haykıran kadınlar onların en büyük korkusu olmaya devam etmektedir. Kadınlar bugün itibarıyla sadece cins mücadelesi yürütmüyor, erkek mafya düzenini gönderme mücadelesine gerçek bir öncülük yapmaktadır. Kadınlar ne onların yalanlarına kanmakta, ne onların baskısıyla sinmekte ne de onların talan ve sömürü düzenine rıza göstermektedir. Bizler de kadın mücadelesinin birer parçası ve kadın siyasetinin temsilcileri olarak ülkenin dört bir yanından yükselen kadın mücadelesi ile çok daha umutluyuz ve başarmaya her zaman olduğundan çok daha yakınız.”

‘Büyük kazanacağız’

Konuşmasında 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ne değinen Buldan, bu konuda şunları ifade etti:

“Biz kadınlar bu tek adam dayatmalarına, bir imzalık hukuksuzluklarına, tek imzayla haklarımızı gasp etmelerine izin vermeyeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz. 20 Mart’tan bu yana parlamentodan meydanlara kadar her alanda mücadeledeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. AKP bu ülkede kadınların başına gelmiş en büyük felakettir. Kimsenin şüphesi olmasın ki kadınlar bu felaketi yürürlükten kaldıracak, AKP-MHP iktidarını ilk seçimlerde fesih edecektir. Bu iktidarı gönderir göndermez İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız ve etkin bir biçimde uygulanmasını sağlayacağız.”

“Erkeklik düzenine son verecek güç kadın gücüdür. Ülkeyi faşizmden kurtaracak güç kadın gücüdür. Çete-mafya-siyaset-medya ortaklığındaki çeteler ittifakının karşısında duracak güç kadın ittifakıdır. Özgürlük bizim, eşitlik bizimdir. İstanbul sözleşmesi bizim, eşbaşkanlık bizimdir. Haklarımız bizim, dilimiz bizim, kimliğimiz bizimdir. Bin bir renkli çiçek, gül bizdedir. Yoktur talancıya verecek selamımız, içirecek suyumuz, yedirecek ekmeğimiz. Kadınız biz yaşamı var edeniz. Barışı, eşitliği, adaleti, sevgiyi sonuna kadar savunacak ve mutlaka bu topraklara hakim kılacağız. Bu şiarla, hep birlikte büyük mücadele edeceğiz, büyük kazanacağız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.