‘Demografik değişimi kabul etmeyeceğiz’

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin Türk devletinin işgal saldırılarına karşı 6 Temmuz’da başlattığı seferberlik çerçevesinde silah ve acil müdahale eğitimi alan kadınlar her şeye hazır olduklarını ve demografi değişime izin vermeyeceklerini dile getirdi. 

SILAVA EBDUREHMAN / ANHA

Faşist Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırısı sonucu çok sayıda kadın ve çocuk yaşamını yitirdi. Saldırılara boyun eğmeyeceklerini açıklayan Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi işgale karşı 6 Temmuz’da seferberlik ilan etti.  Seferberlik çerçevesinde  tüm komün ve meclisleri devrimci halk savaşı esaslarına göre örgütlenme ve eğitim çalışmalarını ise sürüyor. 

Kuzey-Doğu Suriye kadın örgütlerinin çatı örgütü olan Kongra Star’da aynı çerçevede silah ve acil müdahale eğitimlerine ağırlık vermeye başladı. 

Kongra Star, Kuzey-Doğu Suriye’nin Amûde kentinde kadınlara gruplar halinede eğitim veriyor. Silah ve acil müdahale eğitimleri 5 ila 7 gün arası sürüyor.

.
Cîhan Ehmed

‘Savaşçılarımızın yanında olacağız’

Eğitime katılan kadınlardan Cîhan Ehmed hassas bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek şöyle dedi: “Biz anneler, savaşçılarımızın yanında topraklarımızı ve ülkemizi savunmak için silah kullanmayı öğreniyoruz. Çünkü hassas bir süreçten geçiyoruz ve Türk devleti topraklarımızı işgal ediyor.”

Savaşçıları yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Cîhan Ehmed, işgalci Türk devletinin savaşçıların iradesini kıramadığı için SİHA kullandığını dile getirdi. Türk devletinin kadın ve çocukları hedef aldığını dile getiren Ehmed, Kuzey-Doğu Suriye hava sahasının uçuşlara kapatılmasını istedi.

.
Minewer Xalid 

‘Her şeye karşı hazırlıklıyız’

İşgalci Türk devletinin kullandığı yöntemlerine dikkat çeken Minewer Xalid ise, “Türk devleti bu seferde çeteleri bölgeye göndererek savaşıyor. Kuzey-Doğu Suriye halkı olarak Türk devletinin saldırılarına ve her şeye karşı hazırlıklıyız” dedi.

Kuzey-Doğu Suriyeli kadınların şehitlerin izinden gitme sözünden dönmeyeceklerini vurgulayan Minewer Xalid, bu kazanımlar büyük bedellerle elde ettiklerini ve gerekirse yine vereceklerini kaydetti. 

.
Viyan Yusif 

Viyan Yusif: Direneceğiz

Kongra Star Eğitim Komitesi Yöneticisi Viyan Yusif da yaptığı değerlendirmede Türk devletinin saldırına dikkat çekti. Türk devletinin saldırılarında en fazla kadınların tehlikede olduğunu ve tehdit edildiğini dile getiren Viyan Yusif, saldırıların aralıksız sürdüğünü belirtti. Türk devletinin saldırıların bölgede krizi derinleştirdiğini ifade eden Yusif, kadınların kendilerini korumak için devrimci halk savaşı temelinde kullanmayı ve öz savunmayı gerçekleştirmek içen eğitim aldıklarını söyledi. 

Topraklarını hiçbir koşul altında terk etmeyeceklerini dile getiren Yusif kadınların mücadelede, direnişte ısrarlı olduğunu ve saldırılara karşı hazırlıklı olduklarını kaydetti. Viyan Yusif şöyle dedi: “Türk devletinin topraklarımızı işgal edip demografisini değiştirmesini kabul etmiyoruz. Önder Abdullah Öcalan kadınların önünü açarak, onların özel ordusunu kurdu. Tabi bu işgalci Türk devletinin politikalarına, işine gelmediği için saldırıyor, irade ve morallerini kırmaya çalışıyor. Fakat Türk devleti hedefine ulaşamayacaktır. Çünkü bütün planlarına karşı mücadele edeceğiz ve direneceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.