Don Kişotlu açılış

Kültür/Sanat Haberleri —

TIYATRO

TIYATRO

  • Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir perdeleri kapalı olan Amed Şehir Tiyatrosu, Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir perdeleri kapalı olan Amed Şehir Tiyatrosu, Don Kişot oyunuyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.  

Covid-19 salgını kısıtlamalarının esnetilmesiyle birlikte tiyatrolar perdelerini açmaya hazırlanıyor. Amed Şehir Tiyatrosu da Don Kişot oyunuyla izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Miguel de Cervantes'in romanı Don Kişot'tan uyarlanan oyunun prömiyeri bugün Kayapınar ilçesindeki Amed Şehir Tiyatrosu'nda yapılacak. Don Kişot ve Sancho'nun macera dolu yolculuğunda, sınıf ve değer arasındaki ayrıma dikkat çekilen oyunun yönetmenliğini Ferhad Feqî yapıyor. Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Berfin Emektar, Dicle Güneş Yavuz, Özkan Şeker ve Şilan Alagöz oynun oyuncuları arasında yer alıyor. 

 

5 yıllık hasret

Oyunculardan Özcan, MA’dan Eylem Akdağ ve Fahrettin Kılıç’a hem yeni oyunu hem de önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları anlattı. Son 5 yıldır Don Kişot oyununu oynamak istediklerini belirten Ateş, "5 yıl önce de uyarlamayı Ferhad Feqî yaptı. Sonrasında da bizimle birlikte oynamak istediğini söyledi. Biz de kabul ettik, 2-3 aydır üzerinde çalıştık" dedi. Ateş, oyunun uyarlandığı romana işaret ederek, "Don Kişot şövalye hikayelerini okuyor ve bir yola çıkıyor. Zulüm yapanlara karşı ezilenlerin, mazlumların yanında durup onları korumak istiyor. Oyunla bir hakikati göstermek istiyoruz. Oyunda doğruyu ve yanlışı birlikte sunuyoruz" diye kaydetti. 

 

Turneye çıkacak

 Kürtlerin yaşadığı bütün şehirlere ulaşarak, oyunu sahnelemek istediklerini ifade eden Ateş, "Amed'te bu oyunu 2 kez izleyiciyle buluşturduktan sonra bir ay ara vereceğiz. Bir ay sonra da oyunun turnesi olacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin de büyük bir kitlemiz oluşmuş durumda. Eğer ihtiyaç olursa Avrupa’ya da turne için gitmeyi düşünüyoruz" dedi.

 Yeni oyunlar için de çalışmaların startını verdiklerini aktaran Ateş, "Şu an oyunların isimleri belli değil ama yeni sezonda farklı bir çalışmamız da olacak. Daha çok çocuk oyunlarını yapmayı düşünüyoruz" diye aktardı.

AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.