Dünyanın en pahalı posta pulu

Kültür/Sanat Haberleri —

 British Guiana 1c Magenta

British Guiana 1c Magenta

  • İngiltere'nin başkenti Londra'da "dünyanın en pahalı posta pulu" unvanını alan British Guiana 1c Magenta adlı pul Sotheby's Müzayede Evi'nin açtığı sergide görücüye çıkacak.

İngiltere'nin başkenti Londra'da "dünyanın en pahalı posta pulu" unvanını alan British Guiana 1c Magenta adlı pul Sotheby's Müzayede Evi'nin açtığı sergide görücüye çıkacak.

İlk kez 1856 yılında Britanya Krallığı'nın Güney Amerika'daki sömürgesi olan Britanya Guyanası'nda basılan pulun gramajına oranla "dünyanın insan eliyle üretilen en pahalı nesnesi" olduğu belirtiliyor.

Haziran ayında Stanley Gibbons Müzayede Evi tarafından açık artırmaya çıkarılan ve yaklaşık 7.5 milyon euroya alıcı bulan British Guiana 1c Magenta'nın boyutu yalnızca 2.9'a 2.6 santimetre.

 

Koleksiyoncuların "dünya pullarının Mona Lisa'sı" olarak adlandırdığı British Guiana 1c Magenta'dan dünyada sadece bir tane bulunuyor. 174 sene önce basılan pulun ilk olarak pul koleksiyoncusu küçük bir çocuk tarafından 1874 yılında keşfedildiği açıklandı. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.