En güzel duvar resimleri

Kültür/Sanat Haberleri —

Cobertura - A Violonchelista de Fene

Cobertura - A Violonchelista de Fene

  • Dünya sokak sanatı topluluğu StreetArtCities, dünyanın dört bir yanındaki duvar resimleri arasından seçilen “2023’ün En İyileri”ni açıkladı. Ödüller Etki Ödülü, İnovasyon Ödülü ve Dünyanın En İyi Duvar Resmi Ödülü olarak üç kategoride verildi.

Kazanan eserlerin çoğunluğunun İspanya sokaklarından geldiği yarışmada Dünyanın En İyi Duvar Resmi unvanını, İspanyol doğumlu sanatçı SFHIR‘ın, İspanya’daki dokuz katlı bir binanın duvarına çizdiği “A Violonchelista de Fene” aldı.

 

A Violonchelista de Fene

 

El Pais’in haberine göre duvar resmi, 9 katlı yüksek bir binanın dış yüzeyinde yer alıyor. Geceleri canlanıyor gibi görünmesi duvar resminin belirgin özelliklerinden biri. Binanın merdiven ışıkları komşular tarafından açıldığında çellonun sap kısmına denk gelen pencerelerden gelen ışıklar, çellonun perdelerini aydınlatıyor.

 

Cobertura

 

Festival sırasında hazırlanan resim, müzikal bir temayı takip ederek Perla mekanına ve onun mirasına saygı duruşunda bulunuyor.

 

Sabotaje El Montaje

 

Sabotaje El Montaje

İsimsiz eserin sahibi Sabotaje El Montaje, eseri yapması için Bask bölgesindeki Bizkaia’daki Kaminazpi Sanatçı Konaklama programına davet edildi. Üç haftalık program Bask Bölgesi’ndeki bir sahil kasabasında konaklama, yeme-içme, turlar, atölye çalışmaları, sanatçının kullanımına sunulan bir galeri ve stüdyoyu içeriyordu. Sanatçıya, köyü, insanlarını ve tarihini tanımak için iki hafta verildi ve üçüncü haftada kaldığı süreden ilham alarak bir duvar resmi yapması istendi.

Duvar resmi hakkında konuşan Montaje, “Kasabanın tarihi arşivinden gelen fotoğraflarla çalışarak kasabasının anaerkil yapısını ve balıkçılıkla geçinen kadınların yaptıkları işleri, Bask Bölgesinin renkleriyle yansıtmaya çalıştım” diyor.

 

Gravity

 

Gravity

25 yılı aşkın süredir Hollanda ve İtalya’daki stüdyolarında sanat çalışmalarını sürdüren Hollandalı sanatçı Leon Keer,  duvarları ve zeminleri de sanatıyla süsledi.

Leon Keer, anamorfik sokak sanatı çalışmalarıyla tanınıyor. Anamorfik sokak sanatı, belirli noktalardan bakıldığında üç boyutlu görüntü yanılsamaları yaratan perspektif ve çarpıtma tekniklerinin kullanılmasıyla oluşturuluyor.

Keer’in ödül alan eseri “Gravity”, Almanya’nın Wuppertal kentindeki bir binanın yan duvarında bulunuyor. Anamorfik sokak sanatının bir örneği olan eserde resmedilen cam bilyeler duvardan dökülüyormuşçasına bir yanılsama yaratıyor. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.