Enerji; örgütlü güç birliği

Selahattin IŞILDAK Haberleri —

  • Kitleler üzerlerindeki ölü toprağını dağıttı, sonuçlar bunu göstermektedir. Tabanın sesini dinlemeye, isteklerini yerine getirmeye devam ettikçe, yeni başarılar birbirini kovalayacaktır. 

Oldum olası fizik ile arası genellikle ortalamanın üstünde iyi olan birisi olarak, bir fizikçinin gözünde “insan ne demektir?” sorusu takıldı aklıma. Muhtemelen Oppenheimer, Einstein gibi son dönemlerde izlediğim son filmlerin de etkisiydi bu sonuç. Acaba evren nedir, fizik nedir sorularına nasıl yanıt veriyor bu fizikçiler?

Fizikçileri bilemiyorum ancak kendi bilgi ve kavrayışıma göre bugün evren nedir sorusuna kesin ve tek olarak: “enerjidir” yanıtını verebiliriz. Belki “dini bütün fizikçiler” buna “tanrısal enerji” diyorlardır, bilemiyorum. Fizikçiler muhtemelen insanlara bakarken de, yine o “evrenin esas gücünü, yani enerjiyi” görüyordur. Her birisi birbirinden farklı, milyarlarca insanda farklı biçimlerde ortaya çıkan fiziksel ve tinsel enerjinin kendisini görüyordur. Üstelik birbirini nasıl etkilediklerini takip etmeye çalışsan da birbirinden çok farklı bağlantıları bugün internet gibi olanaklarla çok hızlı bir şekilde değiştiren dönüştüren muazzam bir enerji akışı varken yaşadığımız dünyada.

Bu akışın, enerji birikiminin öbeklendiği noktalarda, yani üzerinde iyi çalışmalar yürütülen her yerde belediye başkanlıkları olmasa da bir çok yerde oldukça büyük başarılara imza atılan bir süreci atlattık. Lakin bunun yanında, o biriken enerjileri bir kanala yönlendiren çalışmaların enerji patlamalarını da gördük, yoğun ve örgütlü bir güç birliği ile biriken enerjinin bizleri nasıl aydınlık bir sabaha uyandırdığını, örgütlü enerjinin sonuçlarını gördük. Moral hakimiyet, psikolojik üstünlük her anlamıyla muhalefet kesimlerine ait şimdi. Bu moral üstünlüğü doğru değerlendirmek ve doğru organize ederek her alanda öncülük etmek önemlidir ve anladığım kadarıyla da bu oldukça incelikli bir iştir, özen ve dikkat gerektirir.

Kitleler üzerlerindeki ölü toprağını dağıttı, sonuçlar bunu göstermektedir. Tabanın sesini dinlemeye, isteklerini yerine getirmeye devam ettikçe, yeni başarılar birbirini kovalayacaktır. Eminim ki bu çok denklemli süreçte en iyi sonucu getirecek özen ve dikkat gösterilecek ve en iyi güzergah izlenecektir.

Barış için, barışa bir olanak doğması için herkes elinden geleni ardına koymamalıdır. Herkes savaşa karşı sesini daha gür bir şekilde yükseltebilmelidir. “Barış Hemen Şimdi!” diyebilmelidir. Bu ses ne kadar güçlü çıkarsa o kadar da etkileyici ve sonuç alıcı olacaktır.

Barış’ın enerjisinde buluşalım.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.