Engelli ve hasta tutsak ameliyatı reddetti

Nurettin Başaran

Nurettin Başaran

  • Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Urfa merkezdeki hastaneye sevk edilen yüzde 78 engelli hasta tutsak Nurettin Başaran, hastanede ameliyatı reddetti.

 

Başaran, önceki gün öğle saatlerinde Urfa’da bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Sevk sonrası cezaevi idaresi tarafından aranan Başaran’ın kardeşi Mehmet ve eşi Kanya Başaran da Şırnak’ın Cizre ilçesinden Urfa’ya geldi. Hastanede müşahede altında tutulan Başaran’ın ailesi, Siverek Cezaevi savcısı ile görüştü. Aileye, ÖHD ve İHD’li avukatlar da destekte bulundu. Savcılıktan izin alan aile bireyleri hastanede Başaran’ı ziyaret etti.

Kardeşi Mehmet Başaran, ağabeyinin ameliyatı reddettiğini ve Siverek Cezaevi’ne tekrar götürüleceğini söyledi. Sol ayak parmaklarının morardığını belirten Başaran, “Abimin durumu iyi değildir. Abim kendine bakamaz. Bırakılmasını istiyoruz. Abim bırakılsın biz kendimiz bakarız. Fizik tedavi de görmesi gerekiyor” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2015 ve 2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarından sonra “açık ve gizli tanık” beyanları doğrultusunda “örgüte üye olmak”, “örgüt propagandası yapmak” ve “hürriyeti tehdit” iddiasıyla tutuklanan Nurettin Başaran’a 25 yıl hapis cezası verildi. Tutuklanmadan önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle iki bacağı tutmayan ve yüzde 78 engelli raporu bulunan Başaran, yaklaşık 4 yıldır Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. 

Başaran’ın sağlık durumuna ilişkin Eylül 2020’de MA’ya konuşan ailesi, ayak bileklerinin şiştiğini ve koronavirüsü nedeniyle tedavi edilmediğini belirtmişti. Yine bir hafta önce görüşe giden Başaran Ailesi, daha önce koltuk değnekleri ile ayakta duran ve “Cezaevinde kalamaz” raporu bulunan Başaran’ın, tekerlekli sandalyeye alındığını ve ayak parmaklarının çürüdüğünü aktarmıştı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.