Eren Keskin beraat etti

.

.

  • Katledilen Deniz Poyraz'ın babasının yargılanmasını eleştirdiği için yargılanan İHD Eşbaşkanı Eren Keskin hakkında beraat kararı verildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran 2021'de yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın babası Abdülillah Poyraz'ın yargılanmasına tepki gösterdiği gerekçesiyle hakkında dava açılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eşbaşkanı Eren Keskin'in 2. duruşması görüldü. “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla açılan dava duruşması İzmir 18.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Keskin ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz ve babası Abdüllillah Poyraz, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Coşkun Üsterci, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ile çok sayıda kişi duruşmayı izledi. 

Mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmadığının belirterek, Keskin hakkında beraat kararı verdi. Duruşmanın ardından İHD İzmir Şubesi yöneticilerinden Ali Aydın, davaya dair kısa bir açıklama yaptı. Eren Keskin ise "Bugün verilen beraat kararlarının bilinçli olduğunu düşünüyorum. Ben sadece düşüncelerim nedeniyle 26 yıl ceza aldım. Deniz Poyraz davası konuşulmasın diye beraat kararı veriliyor. Ben bu ülkenin hukuk devleti olduğuna, cesur savcıların bu cinayetin arka planını ortaya çıkardıklarında inanacağım. Dolayısıyla verilen beraat kararı ifade özgürlüğüne saygıdan kaynaklı değil Deniz Poyraz davası konuşulmasın diye verildiğini düşünüyorum" diye konuştu. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.