Êzîdî ve Arap kadınlardan Öcalan için çalıştay

Kadın Haberleri —

TAJÊ ve Şengal Arap Kadın Meclisi çalıştay

TAJÊ ve Şengal Arap Kadın Meclisi çalıştay

  • 160 Êzîdî ve Arap kadını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı bir araya geldi. Kadınlar, “Önder Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Êzîdî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) ve Şengal Arap Kadın Meclisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı Şengal’de 160 Êzîdî ve Arap kadının katılımıyla bir çalıştay düzenledi.

Çalıştaya çok sayıda Iraklı kadın aktivist ve sivil toplum örgütü üyesi ile Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığından Şehrazat Qasim Xelef, Misan’dan Gazeteci İman Qasim, Nasıriye’deki Sivil Örgütler Başkanı Hamayi El-Ziyadi, Aktivist Nur Şemari, Aktivist Leyla Şerifi ve Bidur Cerah katıldı.

Êzîdî Genç Kadınlar Birliği ve YJŞ savaşçılarının da çalıştayın düzenlendiği salona Abdullah Öcalan’ın posterleri ile ‘Önder Apo’ya özgürlük’, ‘Şengal’e özerklik’ ve ‘Faşizm ve tecrit artık yeter’ yazılı pankartlar asıldı.

Açılış konuşmasını yapan TAJÊ Sözcüsü Riham Hico, "25 yılı geride bırakan uluslararası komployu düzenleyen güçlerin Ortadoğu’daki sorunları derinleştiren güçlerle aynı olduğunu biliyoruz. Bu güçlerin halklar arasındaki çatışmalar, ırkçılık, cinsiyetçilik ve toprakların yağmalanmasından kar sağladığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle de bölgedeki savaşı sürekli derinleştiriyorlar” dedi.

“Ortadoğu’daki sorunların çözülmesine izin vermiyorlar. Ortadoğu ve Kurdistan’daki sorunların çözüm anahtarı Önder Apo’dur. Önder Apo’nun sunduğu çözümler bölge üzerindeki hedeflerinin gerçekleşmesine izin vermiyor” diyen Riham Haco, demokratik ulus ve kadın özgürlüğü paradigması, halklara ve uluslara duyulan sevgi olduğunu söyledi.

Riham Haco, Irak’taki tüm bileşenlerin Öcalan sayesinde örgütlendiğini, kendi kendini yönetebilecek ve savunabilecek duruma geldiğini belirtti ve ekledi: “Önder Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Êzîdîler ve Iraklı kadınları, kendilerinin ve Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayana dek birliği güçlendirmeye, ortak mücadeleyi büyütmeye ve komploculara karşı örgütlü mücadele yürütmeye çağırıyoruz.” ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.