Feraşin Şengalî uğurlandı

  • Irak ordusunun düzenlediği saldırılarda şehit düşen YJŞ savaşçısı Feraşin Şengalî, dün törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

 

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, Irak ordu güçlerinin 18 Nisan günü Êzîdxan Asayiş noktasına saldırısıyla başlayan duruma ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Irak ordusunun provokatif tutumunu sürdürdüğünü belirtti. Çözüm isteme ve provokasyona gelmeme tavrına devam ettiklerini kaydeden Komutanlık, "Irak ordusunun bu saldırısını, KDP ile soykırımcı ve işgalci Türk devletinin saldırılarından bağımsız ele almıyoruz. Irak ordusunun bu saldırıları, KDP ile işgalci Türk devletinin baskısıyladır. Irak’ın içinden bir kesim, Türk devleti ve KDP’nin talimatlarını yerine getiriyor. Bu saldırılarda bir yoldaşımız şehadete ulaştı; iki yoldaşımız da yaralandı” dedi. 

YBŞ Komutanlığının şehadetini duyurduğu YJŞ savaşçısı Feraşin Şengalî dün Şehit Berxwedan ve Dilgeş Mezarlığı’na uğurlandı. Cenazeyi taşıyan konvoya Xanesor Hastanesi önünden onlarca araç eşlik etti. Konvoya engel olmaya çalışan Irak ordusu Xanesor ile Sinun arasındaki kontrol noktasında durdurdu. Irak ordusu, halkın cenazeye katılanları dağıtmak isterken, Êzîdî halkı büyük bir tepki göstererek girişimi akamete uğrattı. 

Êzîdxan Asayişi hem cenaze konvoyuna katıldı hem de engelleme girişimlerine karşı durarak yolu açtı. Konvoy, Şehit Berxwedan ve Dilgeş Mezarlığı’na ulaştıktan sonra burda askeri merasim düzenlendi; YBŞ, YJŞ, TAJÊ ve Şehit Aileleri Derneği adına konuşmalar yapıldı.

TAJÊ adına konuşan Zozan Şengalî, şehit Feraşin’i asla unutturmayacaklarını, emeğinin ve hayallerinin takipçisi olacaklarını belirterek, Şengal anneleri ve kadınları gibi şehit Feraşin’in yolunda yürüyeceklerini söyledi.

Cenaze sloganlarla sona erdi.  ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.