Finnkurd’da hedef şampiyonluk

Toplum/Yaşam Haberleri —

FINKURD

FINKURD

  • Finlandiya’da 3. ligde mücadele eden ve Play Of’da liderliği kıl payı kaçıran Finnkurd’un başkan ve antrenörü Mücahit Yılmaz, yeni sezon için 5 yeni oyuncu transfer ettiklerini belirterek, "Şampiyonluk hedefinden sapmadan mücadeleye devam edeceğiz" diyor. 

AZAD AGİR/FRANKFURT

Finnkurd 2002 yılında Finlandiya’nın Espoo şehrinde FC Botan ismiyle kuruldu. 2004 yılında takım Espoo’dan başkent Helsinki’ye taşındı. 2011 yılında ise FC Botan, isim değişikliğine giderek Finnkurd ismini aldı. Bu kararın oyuncu ve taraftarların da desteğiyle gerçekleştiğini belirten Finnkurd Başkanı ve antrenörü Mücahit Yılmaz neden isim değişikliğine gidildiğini şöyle açıklıyor: "Mensup olduğumuz halkın devletsiz olması sebebiyle bir eyalet ismini açıklamak yerine kendi kimliğimiz hem de bize kendi isim ve renklerimizle mücadele hakkını veren Fin halkının da ismini katarak Finlandiya Kürtleri anlamına gelen Finnkurd isminin kullanılmasının daha doğru olduğunu düşündük."

Hedef 2. lig
2002-2011 yılları arasında çoğunluğu Kürt, Türk, Arap ve az sayıda Finlilerin olduğu oyuncu grubuyla ancak 5. lige çıkabildikleri belirten Yılmaz, 2014'te profesyonel futbolcular transfer ederek üst liglere çıkış mücadelesinin güçlendiğini anlattı. 2020-2021 sezonuna yeni bir hoca ve 10 yeni futbolcuyla 2. lig hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Yılmaz, ilk yarı sonunda oyuncular antrenör arasında anlaşmazlık yaşanınca kendisinin antrenörlük görevini üstlendiğini söyledi. 

Play Of liderliğini kıl payı kaybetti
Bu sezon önemli bir performans sergileyen ve Play Of’da kıran kırana bir mücadele veren Finkkurd aldığı son mağlubiyetle grup liderliği şansını kaybetti. Her şeye rağmen takımın başarılı bir performans sergilediğini belirten Yılmaz, "Şampiyonluğu hakettiğimizi dile getiren pek çok Klüp ve antrenör var ve bu bizi mutlu ediyor. Sonuç olarak futbol bu, bazen işler yolunda gitmeyebiliyor ve futbol bu yüzden çok seviliyor” diyerek, şimdiden gelecek sezon için hazırlıklara başladıklarını söylüyor. 

Gol kralı oldu
Takım son maçta MPS Atletico Malmi’yle karşılaşarak 3-3 berabere kaldı. Finnkurd’un üç golü de oyuncu Emmanuel Sarpong’a ait. Yılmaz, "3. ligdeki en başarılı ve finale en yakın sezonumuzu yaşamamız,  ayrıca Emmanuel Sarpong’un son maçta hat- trick yaparak 22 golle gol kralı olması hepimize güzel bir teselli oldu" diyerek, tüm oyunlara ve destek veren taraftarlara teşekkürlerini iletti. 

Finnkurd Başkanı ve antrenörü Mücahit Yılmaz

Yeni sezona 5 yeni oyuncu
Ligde 4. sırada yer alan ve 15 Aralık’ta başlayacak yeni sezon için şimdiden 5 oyuncuyu kadrolarına dahil ettiklerini açıklayan Yılmaz, "Şu an takımımıza talep üst seviyede, bu memnuniyet verici, gelecek yılda şampiyonluk hedefinden sapmadan mücadeleye devam edeceğiz her alanda halkımızın mücadele ettiği gibi" diyor. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.