Gençlere uyuşturucuyu devlet veriyor

Toplum/Yaşam Haberleri —

Uyuşturucu

Uyuşturucu

  • Kürdistan kentlerinde özel savaş politikalarının bir parçası olarak bilinçli bir şekilde uyuşturucu madde kullanımı giderek yaygınlaştırılıyor. Henüz çocuk yaşta uyuşturucu kullanan iki oğlunu kurtarmaya çalışan baba Hüseyin Yılmazoğlu, artık okul önlerinde uyuşturucu satıldığını söyledi.

Son yıllarda giderek satışı artan uyuşturucu madde kullanım yaşı gittikçe düştü. Satıcılar ise ilköğretim öğrencilerini gözüne kestirmiş durumda. 

Mezopotamya Ajansı’ndan Ceylan Şahinli’nin haberine göre uyuşturucu madde mağdurlarından biri de Urfa’nın Suruç ilçesine bağlı Sarayaltı Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk babası Hüseyin Yılmazoğlu. Biri 19, diğeri 16 yaşında ve 6 senedir uyuşturucu bağımlısı olan çocukları için yıllardır çalmadık kapı bırakmadı. 

10 yaşında uyuşturucuya başladı

Soğuk demir ustalığı yaptığı için şehir dışında çalıştığını söyleyen Yılmazoğlu, bu nedenle çocuklarındaki değişimi geç fark ettiğini kaydetti. 16 yaşındaki oğlunun 10 yaşında madde kullanmaya başladığını belirten Yılmazoğlu, 19 yaşındaki oğlunun ise 13 yaşındayken kullanmaya başladığını ifade etti. Yılmazoğlu, “Annesi şuan 16 yaşında olan oğlumun kendini odaya kapatıp bir şeyler içtiğini görüyor. Annesi fark ettiğinde zaten 2 yıldır kullanıyormuş” dedi.

 Oğlunun uyuşturucuyla okul önlerindeki satıcılar aracılığıyla tanıştığını belirten Yılmazoğlu, “Son iki yıldır da sentetik madde kullanıyor. Kullanırken de gizlenmiyor. Bizim gözümüzün önünde içiyor. Engel olduğumuzda bize şiddet uyguluyor. Buradan çıkarsa gidip başka yerlerde içiyor. Hatta diğer çocuklarımın yanında da madde kullanıyor. Bazen krize dahi giriyor. Onu kontrol edemiyoruz” diye konuştu. 

Suruç’ta bağımlılık arttı

Suruç’ta madde bağımlılığının son yıllarda yaygınlaştığını belirten Yılmazoğlu, “9 yaşından tutun da 60 yaşına kadar burada uyuşturucu bağımlısı var. Neredeyse her evde bir ya da iki bağımlı var. Yetkili kurumlar bu duruma müdahale etmiyor. Okullarda, parklarda, çarşılarda gündüz vakti çocukları zehirliyorlar. Bunlar hep göz önünde yapılıyor ve gayet normal bir şey olarak kabul ediliyor” diye konuştu. 

Devletin gözetiminde uyuşturucu

“Devlet neden bu madde satanları almıyor?” diye soran Yılmazoğlu, son olarak şunları söyledi: “Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Savcılığa gittiğimizde bize ‘Allah yardımcınız olsun, dua edim’ gibi şeyler söylüyorlar. Çocuğum her gün gözlerimin önünde ölüyor. Suruç’ta ben huzur bulamıyorsam madde satanların da bulmaması lazım. Artık satıcıları tutuklasınlar istiyorum” diye belirtti. 

URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.